O aerodromu

Međunarodni aerodrom Hartsfield Džekson Atlanta nalazi se 7km od južno od glavnog grada.

Ime je dobio po nekadašnjim gradonačelnicima Atlante – Hartsfieldu i Džeksonu. Najprometniji je aerodrom na svetu. Njegov naziv u originalu je Hartsfield Jackson Airport.

Osnovne informacije

ikona airport

ATL

ikona money

ikona naslovaLounges

lounge
 • American Airlines Admirals salon dostupan je putnicima ekonomske klase, smešten na Severnom Terminalu. Besplatan WI FI, snekovi, piće, TV, mesto za kratak odmor i poslovne sastanke. Ulaznica za salon je $59 po osobi
 • Delta Sky salon nalazi se na više lokacija na aerodromu, pored usluga hrane i pića putnicima je na raspolaganju korišćenje WI FI, TV, faks, fotokopir aparata, novine i magazini, usluge asistenta za putovanje. Program lojalnosti ima posebne popuste prilikom plaćanja salona, ulaznica za salon je $59 po osobi

Ostali saloni

 • ATL salon sa ugodnim enterijerom koji omogućava komfor i uživanje putnicima. Smeštan je na terminalu za interkontinentalne dolaske i odlaske. Putnici mogu da koriste restoran, bar, WI FI, TV, tuševe i ostale sadržaje
 • United salon namenjen putnicima ekonomske klase, sa pratećim sadržajima
 • USO salon besplatan je pristup vojnicima SAD i njihovoj porodici, pored WI FI, TV, besplatne užine i pića, igraonica za decu.

ikona naslovaWiFi

wifi

WI FI je besplatan na aerodromu.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnici trebaju da se prijave na let dva sata pre poletanja na šalterima za prijavu, web stranici aviokompanije, preko mobilne aplikacije, na kioscima.

Čekiranje za let van Amerike

Ukoliko putnik leti van SAD potrebno je da se prijavi na let na međunarodnom terminalu, ako putovanje uključuje kombinaciju domaćih i međunarodnih letova, potrebno je da prijavu izvrši na domaćem terminalu.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Na aerodromu se nalaze dva terminala :

 • Za domaće letove, podeljen na severni i južni deo terminala gde je moguće prijaviti se na let i predati prtljag. Severni deo terminala namenjen je letovima Delta Airlines, dok su ostale kompanije pozicionirane na južnom delu. Između severnog i južnog dela nalazi se Atrijum, otvoreni prostor sa bankom, konferencijskom salom, kapelom
 • Za međunarodne letove smešten na istočnom delu aerodroma, gde avioni sleću na delove E i F terminala

Aerodrom ima 192 gejta koja su smeštena na 7 delova koji povezuje terminal za domaće i međunarodne letove.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Sa domaćeg terminala do centra grada može se doći gradskom železnicom MARTA. Putovanje je brzo, ekonomično i udobno. Karta u jednom smeru košta $2,50 i uključuje besplatan prevoz vozom i autobusom.

Taxi – postoji više taxi vozila na međunarodnom terminalu koji saobraćaju do različitih gradskih zona. Cena vožnje je fiksna i iznosi od $30-40.

Rent-a car može se iznajmiti na aerodromu, na oba terminala u agencijama za iznamljivanje vozila.

Automobilom se može stići iz različitih pravaca do domaćeg i međunarodnog terminala.

Prevoz autobusom sa Hartsfield Džekson aerodroma

Postoji više vrsta shuttle autobusa koji saobraćaju od aerodroma do centra grada, vožnja košta od $16,50 do $30 i regionalnih shuttle autobusa koji saobraćaju do drugih gradova.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking na Hartsfield Jackson  aerodormu

Parking raspolaže sa 30.000 parking mesta. Besplatan parking se može iskoristiti prilikom kratog zadržavanja na aerodromu.

Veliki broj parking mesta je dostupan na oba terminala. Cena parkiranja  iznosi $3 po satu na delovima kratkoročnog parkiranja, ukoliko se na tom mestu parkira duže od dva sata, cena se povećava za $4 po satu.

Na mestima predviđenim za dugoročno parkiranje cena iznosi od $10-36 po danu.  Naplata parkinga na aerodromu vrši se na parking mašinama duž parkirališta i na terminalu ili na izlaznim automatskim mašinama na izlazu parkinga.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Postoji veliki broj restorana, barova, duty-free radnji sa suvenirima, slatkišima, časopisima, dnevnom štampom, pićem. Na aerodromu se nalaze:

 • menjačnice
 • banke
 • butici sa garderobom
 • služba prve pomoći
 • telefonske govornice
 • kozmetičke radnje
 • veterinar i prostor za kućne ljubimce
 • hoteli

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom je u potpunosti opremljen sadržajima za lica sa invaliditetom uključujući posebne telefone, liftove, specijalno opremljene rampe i parkinge. Putnici kojima su potrebna invalidska kolica potrebno je da najave prilikom pravljenja rezervacije.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Blazenka

Imaju dobru konekciju izmedju terminala a pritom je besplatna

4 godine ago

Review Hartsfield Džekson Atlanta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.