O aerodromu

Inčeon internacionalni aerodrom predstavlja najveći aerodrom u Južnoj Koreji, koji obslužuje grad Seul. Od 2005. godine se nalazi na listi najposećenijih aerodroma, a i poznat je kao jedan od najčistijih aerodroma na svetu.

Takođe i poznat kao aerodrom koji nudi putnicima svakakve usluge i razne opcije zabave dok čekraju svoj let- spa, privatne sobe za odmaranje, golf terene, centar za video igrice, Muzej Korejske kulture, itd.

Osnovne informacije

ikona airport

ICN

ikona money

KRW

ikona naslovaLounges

air-asia-red-letenja

Neki od salona gde se putnici mogu odmoriti dok čekaju svoj let:

  • Asiana salon – nalazi se na 4. spratu, blizu gejta 11. Salon je prilagođen putnicima sa invaliditetom. U ponudi su tuš kabine, prostorija je klimatizovana, poseduje WiFi mrežu, televiziju, magazine itd.
  • Salon L – nalazi se kod terminala 2 na 4. spratu. Radi svakog dana od 07:00h. Putnicima su u ponudi pića, grickalice, televizija, novine i WiFi.
  • Matina Gold salon – nalazi se u sklopu Terminala 2, na 4. spratu. Poseduje privatnu sobu za odmor, tuš kabine, internet, novine, magazine, televiziju itd.

ikona naslovaWiFi

Aerodrom nudi besplatan WiFi signal svim putnicima.

ikona naslovaCheck In

check-in

Svaka avio kompanija po svom nahođenju određuje vreme čekiranja. Većina njih svoje ček in šaltere aktivira 2-3h pre planiranog leta. Pored šaltera za čekiranje, putnici se na svoj let mogu prijaviti i putem interaktivnih kioska – ukoliko avio kompanija kojom lete nudi tu uslugu.

Interaktivni kiosci

Putem interaktivnih kioska se može čekirati od 24h do 1h pre poletanja, opet zavisno od avio kompanije. Putnici koji imaju codeshare letove, putuju sa bebama ili putuju u zemlju gde se zahteva viza nemaju ovu opciju čekiranja.

ikona naslovaTransfer Zona

Aerodrom ima dva terminala:

  • Terminal 1 –  na prvom spratu se nalazi deo za Dolaske, za internacionalne letove. Na drugom spratu se nalaze gejtovi od 1 do 50, na trećem je deo za Odlaske i ček in šalteri, dok se na četvrtom spartu nalaze saloni avio kompanija, šalteri za razmenu valuta i sobe za moljenje.
  • Terminal 2 – ovaj terminal je skoro otvoren, i na njemu saobraćaju avio kompanije članice Sky Team alijanse, KLM, Air France i mnoge druge avio kompanije.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Nekoliko načina prevoza od aerodroma do grada koji su u skladu sa redom letenja:

  • Voz – Express Trains vozovi kreću na svakih 20 minuta sa aerodroma do centra, a vožnja traje nekih 40 minuta.
  • Taxi – postoje 4 vrste taksija: standardni, internacionalni, delux, i jumbo taksi kombi. Internacionalni taksi je 20% skuplji od standardng, vozači pričaju japanski, engleski i kineski. Delux vozila su u proseku 40% – 50% skuplja od standardnih taksi vozila jer su u pitanju luksuzni automobili. Jumbo taksi može primiti 8 ljudi, po istoj ceni kao deluxe taksi. Sva taksi vozila se nalaze ispred dela za Dolaske.

Gradski prevoz sa aerodroma Inčeon

  • Autobus – postoji veliki broj autobuskih linija koje cirkulišu sa aerodroma do raznih mesta unutar Seula i obližnjih destinacija. Karte za prevoz autobusom se mogu kupiti u sklopu oba terminala.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Oba terminala poseduju svoja parking mesta. Zavisno od dužine boravka zavisi i koji parking se može birati – kratkotrajni ili dugotrajni. Ukoliko je putnicima potrebno da svoje vozilo ostave duže od jednog dana na aerodromu, onda je za njih dugotrajni parking.

Naplata parking mesta se može izvršiti na samouslužnom kiosku, putem mobilne aplikacije, ili direktno na parkingu.

ikona naslovaFree Shop

aerodrom-inceon

Oba terminala raspolažu sa velikim brojem raznih prodavnica. To su butici brendiranih marki, parfimerije, dečije robe, elektronike itd. Veliki je i broj restorana gde putnici mogu probati azijsku, kinesku, korejsku kuhinju. Takođe mogu uživati i u restoranima brze hrane poput Burger King-a.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

aerodrom-inceon

Aerodrom raspolaže sa posebnim parking mestima za putnike sa invaliditetom, posebnim liftovima, kao i organizovan prevoz između terminala.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Seratlic

Vanja

Strava aerodrom, stvarno bruka izgleda

5 godina ago
Jelena Seratlic

Ana

Leti li Air Serbia do Seula?

5 godina ago
Jelena Seratlic

Mirko

Kolko kosta karta od Beograda do Seula

5 godina ago

Review Inčeon Seul.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *