Kupite avio karte za Osaku i upoznajte jedan od najvećih japanskih gradova. Smešten u istoimenom zalivu na ušću reke Jodo, nalazi se na jugu ostrva Honšu, na obali Tihog okeana.

Nekadašnji trgovački centar monarhije, danas jako važna luka i sedište brojnih domaćih  kompanija, često se po lepoti i značaju poredi sa prestonicom.

Ispresecana brojnim kanalima povezanih sa preko stotinu mostova, moderna metropola impresivnih arhitektonskih zdanja, muzeja, umetničkih galerija i hramova, svakako je destinacija vredna vaše posete.

JapanDržava
AzijaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Kada rezervišite avio karte za Osaku preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Dvorac
  • Nacionalni muzej umetnosti
  • Hram Shitenno-ji
  • Umeda Sky Building
  • Akvarijum

Gde da kupite avio karte za Osaku?

Do prelepog japanskog grada putujte kompanijom Turkish Airlines preko Istanbula, a jeftine avinske letove potražite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

U okolini železničke i metro stanice Namba nalazi se ogromna robna kuća koja je preživela Drugi svetski rat.

U centralnom delu grada nalaze se kvartovi za šoping, raspoređeni prema robi kojoj prodaju. Ulica Tenjinbashi – Suj duga je 2.6km, ima oko 600 malih radnji zapravo je najduža trgovačka ulica.

Hrana (restorani)

Hrana

U Osaki se konzimira desetina vrste pržene ribe, potom hobotnice, krabe, takođe i razne vrste mesa poput: teletina, govedina, piletina. Nezaobilazni su tofu i pirinač.

Ovde, kao i u drugim gradovima Japana dominira na ulicama raznovrsna brza hrana. Najveći broj restorana i lokala brze hrane smešten je oko Dotonborija, koji ima simbolično ime Broadway of Osaka.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ako poželite da upoznate ‘Veneciju dalekog istoka’, najveći izbor povoljnog smeštaja pogledajte na linku hoteli u Osaki.

ikona naslovaTransport

transport

Osaka ima tri velike železničke stanice u tri centralna dela grada: Namba, Umeda – Osaka i Shin – Osaka koji su međudobno razdvojeni rekom i kanalom.

Sa železničkih stanica polaze lokalni vozovi koji saobraćaju kroz Osaku. Centralna železnička stanice Shin-Osaka je čvorište jer ovde stižu šinkansen vozovi iz Tokija i Hirošime.

Ostala prevozna sredstva su: metro, lokalni autobusi, taksi, rent-a car.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

JPY

ikona language

Japanski

ikona time-zone

GMT +9:00

ikona plug

100 - 127 V
(Tip A)

ikona airport

KIX

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Tomašević

Jelena Tomašević

Smestaj sam pronasla bas povoljno

5 godina ago

Review Osaka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *