O aerodromu

Čangi aerodrom se nalazi u Changi, istočnom delu Singapura, 20km od centra grada. Njegov originalni naziv je Singapore Changi Airport.

Opslužuje više od 100 aviokompanija koje lete do 400 gradova širom sveta.

Da pogledate red letenja, kada su polasci, a kada sletanja na ovom aerodromu kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

SIN

ikona money

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Changi Saloni

Kris Flyer zlatni salon nalazi se na Terminalu 3 aerodroma i otvoren je 24h. Prijatan dizajn, švedski sto sa ukusnim jelima, grickalicama, široka ponuda pića. Prostorija opremljena sa TV I WI-FI koji je dostupan i na otvorenom prostoru salona sa pogledom na vodene površine i zelenilo.

Srebrni Kris salon odlikuje vrhunska udobnost i usluga. Specijalno dizajnirana dva salona koja omogućavaju putnicima da rade u tišini i privatnosti. Dostupne sledeće usluge: topli i hladni obroci sa akcentom na singapursku kuhinju sa izborom pića, TV, wi-fi i računari, prostorije za sastanke, toaleti za lica sa invalidtetom, tuševi, sobe za dojenje beba.

Smešten je kod Terminala E i dostupan je besplatno putnicima biznis i prve klase kao i putnicima ekonomske klase sa PPS članskom karticom.

Prva klasa na Čangi aerodromu

 Recepcija za za prvu i apartman klasu – dostupna na Terminalu 2 i 3. Topla dobrodošlica i portir koji će se pobrinuti za Vaš prltjag. Privatnim ulazom putnici stižu do salona, gde mogu da maksimalno uživaju.

ikona naslovaWiFi

wifi

WI-FI je besplatan na sva četiri terminala kao a moguće je i korišćenje 400 internet kioska koji se nalaze u okviru aerodroma.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnici se mogu prijaviti na šalterima za prijavu na let, interaktivnim kioscima, web stranici aviokompanije gde mogu preuzeti kartu za ukrcavanje i predati prtljag na drop off šalteru.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aviokompanija Singapore Airlines koristi Terminal 1 i Terminal 2 na aerodromu.

  • Sa Terminala 2 se obavljaju letovi ka Africi, Turskoj i Bliskom Istoku, Južnoj i Jugoistočnoj Aziji
  • Sa Terminala 3 se obavljaju letovi ka Evropi, Americi, Pacifičkom regionu i ka Severnoj Aziji

Transfer sa jednog na drugi let na aerodromu je prilično jednostavan. Putnici koji su se na početnoj destinaciji čekirali do krajnje destinacije, i po dolasku na aerodrom Changi već imaju boarding kartu treba samo da prate informacije o letovima u slučaju da je došlo do promene gejta.

Putnici koji nemaju boarding kartu za nastavak putovanja, treba da se čekiraju na odgovarajućim šalterima za transfer. Za putnike Singapore Airlines šalteri se nalaze u holovima E i F u okviru Terminala 2.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport na aerodormu Čangi Singapur

Sky voz saobraća od 5:00 do 2:30. Besplatan je i ima stanice u svakom holu na aerodromu A i B nalaze se na Terminalu 3, C i D nalaze se na Terminalu 1 i Ei F na Terminalu 2. Voz saobraća veoma često, u intervalu oko 3 minuta dok je vožnja između terminala veoma kratka i traje do 4 minuta.

Mass Rapid Transit-MRT vozom putnici mogu za 35 minuta stići do centra grada. Stanica se nalazi ispod zemlje između Terminala 2 i 3. Brza železnica omogućava sigurnu i udobnu vožnju.

Autobus sa 7 autobuskih linija kojima upravlja SBS Transit. Saobraća nekoliko puta na sat između aerodroma i centra grada. Autobuska stajališta nalaze se u podrumima terminal 1, 2, 3, vožnja do centra Singapura traje 60 minuta.

Taxi – Taksi vozila su dostupna su 24h dnevno na stajalištima u blizini Terminala. Vožnja se naplaćuje po taksimetru.

Rent a car – Moguće je iznajmiti automobil preko agencije koje se nalaze na aerodromu. Ovo je najbrži nacin da stignete u Singapur centar grada.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na aerodromu Čangi (Changi) Singapur nalazi se parking sa više zona na kojima je dostupno parkiranje. Prvih 10 min parkiranja je besplatno.

Parkiranje za automobile i druga motorna vozila moguće je u zonama terminala T1, T2, T3, T4 košta od 0,04SGD po minuti.

Parkingom je opremljen elektronskim sistemom parkiranja, prilikom parkiranja  potrebno je elektronsku karticu prisloniti čitaču što će omogućiti naplatu parkinga.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Aerodrom Changi Prodavnice

Postoje brojni free shopovi na aerodromu sa ponudom domaćih i međunarodnih brendova, mini super marketi na svim terminalima.

Restorani, kafići, barovi, brza hrana sa ponudom zapadnih i azijskih jela. Mnogi od ovih restorana otvoreni su 24h dnevno.

Putnicima su na raspolaganju posebnii sadržaji kao što su bazen na krovu, botanička bašta i bioskop. Putnici koji su u tranzitu preko 5 sati mogu se prijaviti za besplatne obilaske grada u trajanju od 2 sata.

Bankomati, menjačnice nalaze se na svakom Terminalu i dostupni su 24h.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom ima pristupačne liftove, rampe, specijalne toalete, dostupna je i 24h usluga iznamljivanja invalidskih kolica. Potrebno je poslati zahtev za korišćenje invalidskih kolica.

U sklopu aerodroma nalaze se klinike i apoteke koje pružaju medicinsku pomoć, a dostupna je i pomoć specijalne asistencije na aerodromu.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bogoljub

skup i prljav aerodrom

5 godina ago

Review Čangi Singapur.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *