Glavni grad Indije i nakon Mumbaja najveći u ovoj prostranoj azijskoj zemlji, Delhi, smešten na severu potkontinenta, nalazi se na obalama reke Jamuna.

Prestonica mnogih carstava, više puta rušena do temelja, svaki put je iznova uspevala da se izdigne i izgradi iz pepela. Danas je simbol dugo čekane slobode.

Metropola je finansijske i političke moći, koju krase impresivna zdanja i hramovi nestvarne lepote. Predstavlja neverovatan spoj bogatstva i siromaštva, različitih vera i staleža, spomenika i muzeja.

Kupovina Beograd Delhi avio karte

Letove avionom iz Beograda za Delhi rezervišite online na našem sajtu. Najkraće se leti kompanijama Qatar Airways preko Dohe i Etihad AIrways preko Abu Dabia.

IndijaDržava
AzijaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Najznačajnija obeležja i znamenitosti po kojima je Delhi prepoznatljiv su :

  • Crvena tvrđava
  • Lotus hram
  • Kapija Indije
  • Humajunova grobnica
  • Mogulska bašta

ikona naslovaShopping

Šoping

Unikatne predmete i suvenire potražite u radnjama kvarta Paharganj, a na jednoj od najstarijih i izuzetno posećenih pijaca na otvorenom, Chandni Chowk, možete naći egzotične začine, tradicionalnu odeću, nakit i umetnine.

Odeću i obuću poznatih svetskih brendova pogledajte u buticima u četvrti Sunder Nagar, a ekskluzivnu garderobu u ulici Baba Kharak Singh i delu grada Connaught Place.

Kupovinu na jednom mestu možete obaviti u nekom od sve popularnijih tržnih centara poput Select City Walk, Pacific Mall i Ambience Mall.

Hrana (restorani)

Hrana

Indijsko kuhinjom dominiraju začini, a pre svih kari. Ukoliko volite da kuvate, obavezno posetite ulicu Kari Baoli, koja je jedna od najvećih pijaca začina na svetu. Ako želite da dodate i neko povreće svom jelu, tu je Azadpur, najveća zelena pijaca u Aziji.

Najpoznatiji specijalitet je Dal Bukhara, raskošno „varivo“ od crnog sočiva sa indijskim začinima, ali i jela iz tradicionalne tandoori peći.

Obavezno probajte njihov desert Gulab Jamun. Reč je o super slatkim bombicama tamno zlatne boje (gulab na persijskom znači “ružina vodica”- knedle se poslužuju u šećernom sirupu kojem je dodata esencija ruže) s kardamom i šafranom i mlekom i gheejem.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko želite da upoznate mističnu i drevnu prestonicu Indije, najveći izbor smeštaja po povoljnim cenama naći ćete na linku hoteli u Delhiju.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

INR

ikona language

Hindi i Engleski

ikona time-zone

GMT +5:30

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

DEL

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Delhi

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Ivo Tomić Bilić

Ivo Tomić Bilić

Grad sa doživeti. Svega ima na ulici. Od kristalno čistih kvartova, do zaprljanih ulica

5 godina ago

Review Delhi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *