O aerodromu

Aerodrom Dalas Fort Vort DWF (Dallas Fort Worth) se nalazi između gradova Dalas i Fort Vort. Od Dalasa je udaljen 32km, a od Fort Vorta 24km. Osnovan je 1974. godine.

To je četvrti najprometniji aerodrom na svetu, koji broji oko 900 dnevnih letova za 299 destinacija (55 međunarodnih i 173 domaćih), i zaista je drugi najveći aerodrom u Sjedinjenim Američkim Državama nakon aerodroma Denver.

Predstavlja glavno čvorište za avio kompaniju American Airlines. Da pogledate red letenja i sve letove kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

DFW

ikona money

USD

ikona naslovaLounges

lounge

Saloni na aerodromu Dalas Fort Vort DWF

American Express Centurion Lounge – nalazi se na Terminalu D, preko puta kapije 12. Komfor i prijatna atmosfera preovladavaju prostorijama salona. Mogu se osetiti neočikava nota spa centra, dobro opremljene prostorije za tuširanjem, produktivni radni prostori sa brzim internetom, sala za konferenciju, prostorije za porodice i decu, Tv, fax mašina i kompjuteri dostupni posetiocima. Neizostavan deo je i kuhinja sa vrhunskim specijalitetima, bar sa osveženjima i poznatim koktelima. Otvoren je od 05:30 do 22:00h.

Admirals Club and Executive Center – smešten na Terminalu C, između kapija 19 i 20. U ponudi su internet tuš kabine, prostorije za decu, prostorije sa kompjuterima, sale za konferenciju. U ponudi su obroci koji se dodatno plaćaju. Otvoren je od 05:00 do 22:12h. Sale za konferenciju su otvorene od ponedeljka do petka od 07:30 do 17:30h.

United Club – smešten na terminalu D, između kapija E6 i E7. Raspolaže sa bezalkoholnim i alkoholnim pićima, internetom, salama za konferenciju, časopisima i magazinima. Dustupni su takođe i TV, telefon i monitor sa prikazom letova. Otvoren je od 04:30 do 20:00h od nedelje do petka, a subotom od 04:30 do 19:45h.

Delta Sky Club – na terminalu E, blizu kapije E10. Putnicima su u ponudi TV, fax mašine i fotokopir aparat, alkoholna i bezalkoholna pića, grickalice, časopisi i magazini, TV, telefon i personalizovana asistencija oko putovanja. Otvoren je od 04:45 do 19:30h od nedelje do petka, a subotom od 04:45 do 18:30h.

ikona naslovaWiFi

wifi

Wi Fi pokriva svaki deo aerodroma. Dostupan je svim putnicima i posetiocima besplatno. Potrebno je povezati se sa DFW Airport Complimentary WiFi.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na aerodromu je moguća na šalterima i na interaktivnim kioscima. Prijava na let je moguća do 45 minuta za domaće letove i 90 minuta za međunarodne.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer
Transfer Zona

Aerodrom Dallas Fort Worth se sastoji od pet terminala, od kojih su svi projektovani kružnim putem. U tom smislu, Terminal A i Terminal B se nalaze jedan spram drugog, isto kao i Terminali C i D, dok se terminal E nalazi nasuprot parkinga.

Terminal A – koristi se uglavnom za letove avio kompanije American Airlines.

Terminal B – namenjen isključivo za American Eagle.

Terminal C – isključivo za letove American Airlines.

Terminal D – namenjen za međunarodne letove.

Terminal E – koristi se za letove sledećih avio kompanija: Air Canada, Alaska, American, Delta, Frontier, JetBlue, United i WestJet.

Prevoz između terminala i do parking mesta je moguć besplatnim Skylink vozovima.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma
Transport sa aerodroma Dallas Fort Worth

Autobus – autobuska linija 408 povezuje terminale A, B i C sa aerodromskom stanicom i direktno sa centrom grada. Treba imati na umu da se parking i autobuska stajališta nalaze na Južnom parking prostoru. Stoga, potrebno je prevesti se nekim od internih autobusa od terminala A, B i C a onda DART autobusima do centra grada. Jednodnevna karta košta 2.50$.

Light Rail – DART Rail Orange linija koja saobraća do centra grada. Voz saobraća od 03:50 do 01:19h. Stanica se nalazi na nižem spratu terminala A. Cena za propusnicu od 2 sata je 2.50$.

VozTRE vozovi se nalaze na centralnoj stanici aerodroma dokle se može doći internim autobusom. Cena propusnice od dva sata je 2.50$.

Taxi – stajališta taxi vozila se nalaze na gronjem spratu terminala A, B, C i E. Na terminalu D se nalaze na donjem spratu. Vreme putovanja je oko 24 minuta. Cena vožnje se kreće oko 42$. Postoje i aplikacije pomoću koji može da se deli taxi i tako putuje po nižoj ceni.

Rent-a car – pultovi se nalaze na južnoj strani aerodroma. Takođe, vozilo se može iznajmiti i putem interneta.

ikona naslovaParking i garaža

parking
Parking na aerodromu

Aerodrom raspolađe sa 20 000 parking mesta koja su raspoređena po zonama i terminalima u zavisnosti od namene:

 • Parking mesta Terminala: na Terminalima B, C i E se nalzi veliki broj parking mesta. Cena se kreće od početnih 8 minuta od 4$.
 • Express Parking – deli se na dve zone: jednu sa parkin mestima na otvorenom i drugu sa natkrivenim. Cena se kreće za dva sata od 2$.
 • Remote Parking – deli se na Remote South i Remote North. cena za prva dva sata 1$.

Zadržavanje vozila na parkingu aerodroma je ograničeno na 90 dana.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Na svih pet terminala se nalazi ogroman broj radnji i butika sa raznovrsnom robom, suvenirima, štampom, kozmetikom, parfemima, elektronskim uređajima i sl. Predah pre ili nakon putovanja ili trgovine se može uzeti u nekom od brojnih restorana, snack barova, kafića. Takođe aerpodrom raspolaže i sa sledećim:

 • menjačnice
 • bankomati
 • kapela
 • hotel za kućne ljubimce
 • spa centar
 • yoga studio
 • pošta
 • tuš kabine
 • prostorije za presvlačenje beba
 • igraonice za decu

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodromska infrastuktura je u potpunosti prilagođena licima sa invaliditeom sa liftovima, prilazima, rampama, toaletima. Takođe, osobe sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja mođe zatražiti pomoć i asistenciju na aerodromu. Potrebno je obavestiti unapred.

ikona naslovaMapa aerodroma

mapa aerodroma dallas Fort Worth

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Andjelko

Prokisnjava im jedan dio odlaznog terminala u cosku kod banke

5 godina ago

Review Dalas Fort Vort DWF.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *