O aerodromu

Sukarno Hata Džakarta (Soekarno Hatta) je primarni aerodrom na području Džakarte na ostrvu Java u Indoneziji. Smešten je 20km severozapadno od centralne Džakarte. Ime je dobio po prvom predsedniku i potpredsedniku Indonezije, Sukarno i Muhamed Hata.

To je najprometniji i najveći aerodrom u jugoistočnoj Aziji, najprometniji na južnoj hemisferi i jedan od naprometnijih aerodroma u svetu.

Da pogledate red letenja, sletanja i poletanja sa ovog aerodroma kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

CKG

ikona money

IDR

ikona naslovaLounges

lounge

Saloni na aerodromu Sukarno Hata

Bluesky Executive Lounge – smešten je u prizemlju terminala 1C. Putnicima su u ponudi: topli napici i bezalkoholna pića, prostorija za molitvu, TV, monitor sa redom letenja, časopisi i magazini, internet i prostorija za pušače. Salon je otvoren od 05:00 do 22:00h.

International First & Business Class lounge – smešten na međunarodnom terminalu D2. Nudi širok spektar sadržaja: tuš kabine, spa centar (doplata), alkoholna i bezalkoholna pića, posebnu prostoriju za pušače, raznovrsne obroke, internet, časopise, faks, monitor sa redom letenja, TV. Salon je otvoren svakog dana od 04:00 do 01:00h.

Pura Indah First & Business Class Lounge – smešten u blizini kapija za ukrcavanje, na međunarodnom terminalu 2D. Na raspolaganju su: alkoholna i bezalkoholna pića, veliki izbor obroka, sala za konferenciju, internet, časopisi i magazini, monitor sa redom letenja, tuš kabine, prostorije za pušače, faks, telefon i TV. Radno vreme salona je od 05:00 do 00:00 svakog dana.

Saphire Blue Sky Lounge – smešten na prvom spratu, blizu kapije 13, u delu za domaće odlaske. U ponudi su: internet, monitor sa redom letenja, bezalkoholna osveženja, TV i telefon. Radno vreme je 04:00 do 22:00h svakog dana.

ikona naslovaWiFi

wi fi

Internet pokriva u potpunosti Terminal 2 – putnici ga mogu koristiti besplatno. U planu je da i Terminal 1 bude ubrzo pokriven internetom.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća putem interneta ili mobilne aplikacije, kod avio kompanija koje to podržavaju.

Na aerodromu je moguća na nekom od interaktivnih kiosaka ili na šalterima za prijavu na let. Generalno, savetuje se doći 2h pre domaćih i 3h pre međunarodnih letova.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Terminali

Terminal 1 – terminal koji se koristi uglavnom za domaće letove; samo za međunarodne letove kada su u pitanju letovi avio kompanija Garuda Indonesia, Sriwijayaja Air, NAM Air, Lion Air, Indonesia AirAsia. U planu je da terminal bude namenjem samo za low cost letove.

Terminal 2 – smešten na zapadnosevernoj strani, preko puta terminala 1. Baza je za Baltic Air domaće letove, Sriwijaya Air, NAM Air i Indonesia AirAsia domaće letove i Scoot međunarodne letove.

Terminal 3 – lociran na istočnosevernoj strani aerodroma. Razlikuje se po stilu od prethodna dva terminala. Namenjen za domaće i međunarodne letove.

Između terminala postoji aerodromski prevoz vozom SkyTrain.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Soekarno transport

AutobusDAMRI shuttle autobus saobraća od svih terminala do centra grada. Vreme putovanja je od 60 do 80 minuta u zavisnosti od saobraćaja. Cena karte je 25,000IDR.

Taxi – vozila se mogu rezervisati na šalterima u zoni dolazaka na svim terminalima. Vreme putovanja do centra grada je od 30 do 45 minuta. Cena se kreće oko 200.000IDR.

Rent-a car – vozila se mogu iznajmiti na nekom od pultova na aerodromu. Postoji i mogućnost rezervacije vozila putem interneta.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Postoje parking mesta ispred sva tri terminala. Dugoročni parking je dostupan na Terminalima 2 i 3.

ikona naslovaFree Shop

ikonica-cokolada-3

Terminali 1 i 3 poseduju veći izbor butika i prodavnica raznovsnih proizvoda. Na Terminalu 2 postoje i duty free prodavnice, kiosci sa novinama i prodavnice poklona i suvenira. Putnici se mogu opustiti i odmoriti u nekom od kafića i restorana.

  • menjačnice, bankomati
  • prostorije za molitvu – unutar svakog terminala
  • prostorije za presvlačenje beba
  • služba prve pomoći
  • pošte

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Postoje liftovi u svim ključnim delovima terminala. Putnicima sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja, se mogu obezbediti pomoć i asistencija na aerodromu. Potrebno je obavestiti unapred, 48h pre leta.

ikona naslovaMapa aerodroma

Soekarno-Hatta mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Jovana

Aerodrom je ok. Čekali smo sat vremena svoj prtljag, pritom internet na aerodromu je veoma slab.

5 godina ago
marko

Tijana

Izgubila sam prtljag na ovom aerodromu ali srecom je brzo pronadjen.

5 godina ago

Review Sukarno Hata Džakarta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *