O aerodromu

Miluz Bazel Frajburg (Basel Mulhouse Freiburg – EuroAirport) je međunarodni aerodrom koji se nalazi u francuskoj opštini Saint Louis, blizu granične tromeđe između Francuske, Nemačke i Švajcarske.

Udaljen je 3.5km severoistočno od Bazela u Švajcarskoj, 20km jugoistočno od Miluza u Francuskoj i 46km jugozapadno od Frajburga u Nemačkoj. Sastoji se od jednog glavnog terminala.

Osnovne informacije

ikona airport

BSL

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Skyview Lounge – Y terminal, javna oblast, smešten u području za polaske. Nalazi se u centru terminala, blizu Duty Free šopa.

 • Klimatizacija
 • Alkoholna / bezalkoholna pića
 • Konferencijska sala
 • Pristup za osobe sa invaliditetom
 • Faks usluge
 • Informacioni monitor za letove
 • Internet / WiFi
 • Dnevna štampa / magazini
 • Tuš kabine
 • Telefonske govornice
 • TV

Ukoliko želite da pogledate unutrašnjost salona i upoznate se sa uslugama, kliknite i otvorite kratak video materijal o Skyview Lounge-u.

ikona naslovaWiFi

wifi

WiFi konekcija na aerodromu je otvorena za sve korisnike.

ikona naslovaCheck In

check-in

Check in

Prijavu na let je moguće izvršiti na aerodromu i samouslužnim aparatima ili preko interneta (za šta se putnici moraju raspitati kod svoje avio kompanije).

Preporučuje se da putnici koji su se prijavili na let preko interneta budu na aerodromu najmanje 90 minuta pre polaska, a putnici koji tek treba da se prijave na let, moraju biti na aerodromu najmanje 120 minuta pre polaska.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Transfer zona

Putnici koji su u tranzitu moraju ponovo da prođu bezbednosne kontrole za svoj vezani let.

Ako putnici imaju važeću bording kartu i njihov prtljag je prijavljen do sledećeg odredišta, potrebno je ući u područje za dolaske preko jednog od uobičajenih carinskih izlaza i zatim produžiti direktno do bezbedonosne kontrole na 4. spratu.

Ako putnici nemaju bording kartu ili njihov prtljag nije prijavljen do krajnje destinacije, putnici moraju ponovo preuzeti svoj predati prtljag i ući u područje za dolaske preko jednog od uobičajenih carinskih izlaza i zatim produžiti direktno do bezbedonosne kontrole na 3. spratu.

Najmanje vreme potrebno putniku da se ukrca iz jednog leta na drugi iznosi 30 minuta.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Autobus – BVB prevoznik (autobus 50) saobraća sa aerodroma do stanice u Bazelu – vreme putovanja je 20 minuta. Ruta Metrocars 11 povezuje aerodrom sa St. Louis stanicom, odakle postoji konekcija vozom za grad Miluz. Freiburger Reisedienst prevozi putnike između aerodroma i Frajburga (vreme putovanja je 55 minuta).

Taksi vozila se nalaze ispred područja za dolaske.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking za dugotrajan i kratak boravak dostupan je na brojnim parkiralištima na aerodromu i sa francuskog i švajcarskog dela aerodroma. Ne postoje usluge prevoza između parkirališta, međutim sva parking mesta se nalaze na najviše 10-ak minuta hoda od aerodroma.

ikona naslovaFree Shop

ikonica-cokolada-3

Postoje banke, bankomati i menjačnice širom aerodroma.

Duty Free prodavnice se nalaze u području za dolaske za strance koji putuju u Švajcarsku.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Aerodrom je dostupan za invalidska kolica, kao i za prevoz putnika sa invaliditetom u posebnim vozilima, od/do aviona. Posebni toaleti, liftovi, spušteni javni telefoni i određena parking mesta za osobe sa invaliditetom nalaze se u sklopu aerodroma.

ikona naslovaMapa aerodroma

Aerodrom Basel Mulhouse Freiburg mapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Božana

Aerodrom je vrlo čist. Cene su malo skuplje, ali ništa strašno. Nije prevelik i lako je pronaći gejtove

5 godina ago

Review Miluz Bazel Frajburg.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *