Glavni i najveći grad Kraljevine Jordan, Aman, kroz koji protiče reka Jabok, nalazi se na visoravni u severnom delu zemlje.

Ova  prestonica, obrazovni i turistički centar zemlje, izuzetno bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, jedna je od najstarije naseljenih metropola na svetu.

Brojni muzeji, ostaci rimske i vizantijske civilizacije, tradicionalno ljubazni domaćini i ukusna kuhinja, svrstavaju ga među omiljene destinacije Bliskog istoka.

Rezervišite online avio karte za Aman po promo ceni!

Avio karte za Aman rezervišite na našem sajtu, a najbolje cene i ponudu imaju Turkish Airlines, Alitalia i Aegean avio kompanije.

JordanDržava
AzijaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Najistaknutija obeležja i prepoznatljivi simboli Amana su:

  • Rimski amfiteatar
  • Citadela
  • Muzej Jordana
  • Ulica Duge
  • Ali Pašino tursko kupatilo

ikona naslovaShopping

Šoping

Stari i centralni deo grada, Balad, mesto je u kome ćete naći suvenirnice i brojne radnje sa autentičnim i ručno rađenim predmetima i umetninama.

Ukoliko želite da pogledate radnje sa tradicionalnom nošnjom i poznatim svetskim brendovima, one se nalaze u ulici Duge, Rainbow Street, dok ekskluzivne butike modnih dizajnera potražite u Wakalat Street u četvrti Sweifieh.

Za posetioce su jako privlačni tržni centri koji pored garderobe i namirnica, nude i veliki izbor zabave. Spomenućemo TAJ Mall i City Mall.

Hrana (restorani)

Hrana

Tipičan arapski doručak podrazumevo humus (namaz od leblebija i paste od susama), arapsku turšiju, sirijski sir, falafel, masline, najukusniji tanki hleb hobes imakdous – jelo od malog plavog patlidžana sa začinima.

Za ručak ili večeru vam preporučujemo da obavezno probate i arapsku picu, kao i tortu od urmi.

Za dezert izdvajamo knafe (kanafah) – po predanju potiče iz grada Nablusa. To je slatkiš napravljen od posebne vrste sira prelivenog sirupom na bazi šećera ili meda i naseckanim pistaćima odozgo.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ako je vaše sledeće odredište prestonica Jordana, metropola koja živi 9000 godina, veliki izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama možete naći na linku hoteli u Amanu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

JOD

ikona language

Arapski

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

AMM

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Aman

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Javorka

Grad je vise za penzionere nego za mlade ljude

5 godina ago

Review Aman.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *