Glavni i nakon Istanbula najveći turski grad, nalazi se na visoravni u azijskom delu zemlje. Avio karte za Ankaru možete rezervisati online i upoznati prestonicu smeštenu u središnjem delu Anadolije.

Drevna metropola u kojoj je rođena ideja o nastanku moderne države, tokom burne istorije bila je na udaru brojnih vojskovođa i osvajača.

Centar kulture i umetnosti Male Azije može se pohvaliti izuzetnim muzejima i predivnim arhitektonskim zdanjma iz različitih epoha.

TurskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko ste odlučili da kupite avio karte za Ankaru, obeležja koja ne smete propustiti su:

  • Mauzolej Kemala Ataturka
  • Etnografski muzej
  • Muzej anadolijskih civilizacija
  • Gradska tvrđava
  • Toranj Atakule

Kako da kupite avio karte za Ankaru?

Najpovoljnije i najbrže ćete stiću u Ankaru kompanijom Turkish Airlines preko Istanbula. Karte kupite online na našem sajtu, popunjavanjem forme za pretragu letova na samom početku ove strane.

ikona naslovaShopping

Šoping

Tradicionalne proizvode, ručno rađene tepihe i poslastice potražite u Çıkrıkçılar Yokuşu Street, a suvenire i antikvitete u radnjma nedaleko od gradske tvrđave.

Popularne modne brendove možete videti u prodavnicama u bliizni trga Kizilay Square. Ekskluzivne butike sa garderobom, nakitom i ukrasnim predmetima pogledajte u ulici Tunali Street.

Tržni centri pored kupovine nude i različite vrste zabave, a najposećeniji su ANKAmall, Panora AVM i Kentpark Shopping Center.

Hrana (restorani)

Hrana

Osnov turske kuhinje leži u vrhunskom kvalitetu voća i povrća. Od mesa, teško ćete naći svinjsko meso, a najzastupljenije je pileće, govedje i ovčije. Naravno postoji i bogata ponuda ribe i plodova mora.

Najpopularnije povrće za ishranu je pirinač, a odmah za njim plavi patlidžan. Ukoliko tražite „patlidžan“, svuda će vas razumeti. U Turskoj se, pored navedenih, dosta konzumira i paradajz, masline, paprike, luk, krastavac, spanać, pasulj, sočivo…

ikona naslovaHoteli

hoteli

U prestonici Turske i kolevci moderne države, smeštaj po najpovoljnijim cenama možete naći na linku hoteli u Ankari. Takođe, postoji mogućnost najma stan na dan ili apartmana.

ikona naslovaTransport

transport

Na 270 kilometara od Ankare nalazi se i mistična Kapadokija, koju obavezno morate da posetite bilo avionom bilo lokalnim prevozom.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

TRY

ikona language

Turski

ikona time-zone

GMT +3:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

ESB

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Ankara

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Helena

u ovaj grad bi se neprestano vracala

5 godina ago

Review Ankara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *