O aerodromu

Međunarodni aerodrom Butmir smešten je u Butmiru, 12km od centra Sarajeva. Prvi naziv aerodroma bio je Sarajevo-Ilidža.

Najveći je i najprometniji aerodrom u Bosni i Hercegovini sa godišnjim kapacitetom preko milion putnika. Da pogledate red letenja, kada su polasci i dolasci kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

SJJ

ikona money

ikona naslovaLounges

lounge

Saloni na aerodromu Butmir u Sarajevu

 • VIP salon za putnike koji odlaze sa aerodroma nalazi se na prvom spratu Terminala B. Opremljen je sa modernim nameštajem, WIFI, TV sa domaćim i stranim kanalima,  ekranima za pružanje informacija, širokom ponudom pića
 • VIP salon za putnike koji dolaze na aerodromu nalazi se na Terminalu B, iza granične linije. Široka ponuda alkoholnih i bezalkoholnih pića, WIFI, TV, displej sa korisnim informacijama za putnike. Cena korištenja VIP salona iznosi 51eur sa dodatnim taksama za 30min. Usluga VIP tretmana je moguće rezervisati bez korišćenja usluge salona
 • Biznis salon smešten je na prvom spratu Terminala B, iza pasoške kontrole. Podeljen je u deo za pušače i nepušače. Opremljen je sa luksuznim nameštajem, WIFI signalom, TV, domaćom i stranom štampom, velikim izborom alkoholnih i bezalkoholnih pića, kafa, čajeva, sendviča, predjela.

ikona naslovaWiFi

wifi

WIFI se doplaćuje, potrebno je u okviru kafića ili restorana kupiti kupon za korištenje ovih usluga.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća:

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Na aerodromu Butmir se nalazi Terminal B na kome se pružaju kompletne usluge vezane za polaske i dolaske putnika, kao i prihvat prtljaga, robe i ostalih usluga i servisa.

U sklopu Terminala B obavlja se prijava na letu putnika i prtljaga, carinska, sigurnosna, pasoška kontrola prilikom dolaska i odlaska, nalaze se kafići, restoran, prodavnica, pošta. U planu je rekonstrukcija i proširenje Terminala B zbog povećanog prometa putnika iz godine u godinu.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma
Transport sa aerodroma Butmir do centra Sarajeva
 • autobusom – linija Centrotrans Eurolines saobraća od aerodroma do centra Sarajeva, red vožnje je usklađen sa rasporedom letova. Karta u jednom smeru košta 5KM, dok cena povratne karte je 8KM
 • javni gradski prevoz – sa stajališta u naselju Dobrinja, 1km od aerodroma polazi trolejbus do grada, gde su dostupne gradske autobuske linije. Prevoz je moguć i tramvajima- najbliža stanica je 3,5km udaljena od aerodroma, nalazi se u naselju Stup. Karte se mogu kupiti na kioscima ili kod vozača

Prevoz automobilima

 • Taksi prevoz je dostupan u okviru Terminala B, gde se nalazi štand Sarajevo taksija. Cene su pristupačne, vozila su dostupna 24h, vožnja se plaća isključivo u gotovini. Plaća se start kao i obračunava se svaki pređeni kilometar
 • Rent-a car – na aerodromu se nalaze više rent-a car agencija koje imaju u ponudi veliki izbor vozila. Ukoliko žeite da iznajmite vozilo potrebno je posedujete međunarodnu vozačku dozvolu.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking za automobile se nalazi ispred ulaza u Terminal B.  Parking ima 2 ulaza i 3 izlaza i kapacitet parkinga iznosi 307 mesta.

Prvih 10 min boravka se ne plaća. Cene zakupa parkinga za automobil iznose:

 • 45min jednokratno – 10KM
 • po satu – 3KM
 • po danu – 25KM
 • za mesec dana – 80KM

ikona naslovaFree Shop

Šoping

U ponudi aerodroma su kafe bar, snack bar, restoran sa širokom ponudom alkoholnih i bezalkoholnih pića kao i domaćih i internacionalnih jela. Ostali sadržaji:

 • duty free shopovi
 • menjačnice i bankomati
 • sobe za molitvu
 • info centar, turističke agencije
 • apoteka, pošta

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Terminal poseduje liftove kako bi pristup licima sa invaliditetom bio maksimalno olakšan. Putnicima kojima je potrebna dodatna pomoć savetuje se da kontaktiraju svoju aviokompaniju pre putovanja.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Andrija

U salonima su cijene jako skupe ali im je usluga vrhunska

5 godina ago

Review Butmir Sarajevo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *