Najveći i glavni grad istoimenog ostrva i autonomne oblasti Zanzibar u republici Tanzaniji, predsavlja pravi turistički biser. Nalazi se nedaleko od istočne obale Afrike u Indijskom okeanu i jedno je od najlepših i omiljenih destinacija na svetu.

Tirkizno more, bele peščane plaže sa palmama, nedirnuta priroda i uske ulice Kamenog grada dovoljan su razlog da vas privuku i svojom lepotom ostave bez daha.

Beograd Zanzibar jeftine avio karte rezervišite online na našem sajtu. Preporučujemo vam da pogledate Qatar Airways letove jer oni često imaju promociju i sjajne su konekcije.

TanzanijaDržava
AfrikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Jako popularno turističko odredište poslednjih godina, Zanzibar, sadrži brojne znamenitosti od kojih se posebno izdvajaju:

  • Kameni grad – Stone town – U gradu se nalazi tvrđava, džamija, kao i tržnica robova…
  • Plaža Jambiani – za razliku od plaža na severu ostrva, kao što su Kendwa i Nungwi, ova je mnogo opuštenija i mirnija. U nekom trenutku imaćete utisak da ste na privatnoj plaži
  • Sultanova palata
  • Stara tvrđava
  • Ronjenje na Mnemba atolu – videćete gomilu morskih zvezda: smeđe, crvene, žute i crne. Tu je i bogat morski svet, počev od ribe klovna, pa sve morskih konjića. Cena snorklinga je od 15 do 25 dolara.

Kupite Beograd Zanzibar avio karte online i posetite Prison Island

Mesto koje morate obići udaljeno je samo 6km od Stone towna – Prison Island (Changuu), malo ostrvo sa zanimljivom pričom.Davno su tu bili smešteni robovi koji su radili na rudniku korala. Nakon toga britanski ministar Lloyd Mathews je kupio čitavo ostrvo i tu sagradio zatvorski kompleks. Ipak, tu nije bilo zatvorenika već je zatvor korišćen kao karantin u vreme žute groznice.

Najbitnije šta ćete videti na ostrvu su Aldabra džinovske kornjače, koje je 1919. godine, guverner Sejšela, poslao kao poklon Zanzibaru. Već 1955. godine, bilo ih je više od 200.

ikona naslovaShopping

Šetnjom kroz uske ulice Kamenog grada primetićete veliki broj radnji i umetničkih galerija.

U njima možete kupiti autentične ručno rađene predmete od drveta, nakit, odevne predmete karakterističnih živih boja i egzotične začine po kojima je Zanzibar prepoznatljiv.

Suvenira ima na sve strane, ali naša preporuka je Aromas of Zanzibars – unikatna radnja sa brdom egzotičnih stvarčica.

Hrana (restorani)

Ako uživate u morskoj hrani ne obavezno posetite Forodhani market, koji se već u kasnim podnevnim časovima, otvara svakoga dana u Stone Townu. Tamo ćete pronaći veliku količinu ribljih specialiteta na jednom mestu: barakude, hobotnice, tune, rakovi…

Imajte u vidu da su veliki trgovci i da se cenkaju i upoređujte cene. Privhatite da je hakuna matata način života.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko odlučite da odmor provedete na ovom rajskom ostrvu, najveću ponudu  smeštaja po povoljnim cenama možete naći na linku hoteli u Zanzibaru.

 

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

TZS

ikona language

Svahili, Engleski i Arapski

ikona time-zone

GMT +3:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip D)

ikona airport

ZNZ

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Rasa Vidic

Rasa Vidic

Grad sa fenomenalnim plazama – čista egzotika

5 godina ago

Review Zanzibar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *