Santjago, kako ga često nazivaju, glavni je i najveći grad Čilea i njen privredni, kulturni i turistički centar.

Parkovi puni spomenika i umetničkih skulptura predstavljaju svojevrsne galerije. Čitava prestonica koju krasi barokni stil i kolonijalna arhitektura, predstavlja muzej na otvorenom.

Smeštena u plodnoj dolini između Pacifika i Anda, leži na reci Mapočo i jedna je od najlepših metropola Južne Amerike.

Beograd Santjago de Čile avio karte – rezervacija

Jednostavno, brzo i lako možete rezervisati Beograd Santjago de Čile avio karte. Za Beograd unesite BEG, a za Santjago de Čile SCL.

Najbrža i najpovoljnija je konekcija preko Pariza kombinacijom Air Serbia i Air France avio kompanija.

ČileDržava
Južna AmerikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Brojne znamenitosti krase Santjago de Čile i kada obezbedite avio karte obavezno planirajte vreme da ih obiđete.

Znamenitosti Santjaga

  • La Moneda – Nekadašnja kovnica novca, sredinom devetnaestog veka postala je predsednička rezidencija, a tu funkciju obavlja i danas. Ova impozantna građevina nalazi se u samom gradskom jezgru, a posetioci mogu prošetati i prostranim unutrašnjim dvorištem. U južnom delu palate smešten je izložbeni prostor kulturnog centra, a smena straže, koja se obavlja svakog drugog dana, predstavlja specifičnu atrakciju.
  • Gradska katedrala – Sagrađena na mestu crkava nastradalih u zemljotresima. Od trenutka nastanka dominira glavnim gradskim trgom Oružja na kome se nalazi. Prelepa fasada, drvena vrata ukrašena duborezom i bogato dekorisan oltar čine je jednom od najlepših verskih objekata u zemlji. Pored katedrale i niza palmi, istorijski centrar Santjaga je i omiljeno mesto odmora i okupljanja.
  • Barrio Bellavista – Stari deo grada pravi je boemski kvart u kome još uvek možete osetiti duh prošlih vremena. Šarenolike kuće ukrašene muralima duž ulica sa drvoredima, dom su umetnika i stvaralaca. Najpoznatiji među njima je bio Pablo Neruda. Ovde se nalaze kafane i galerije avangarde, brojni klubovi i popularni butici, što ovaj kraj čine jako posećenim i popularnim.
  • San Kristobal – Brdo koje se uzdiže iznad grada jedno je od omiljenih turističkih atrakcija i mesta za odmor. Ovo je ujedno i najveći park prirode u Santjagu u okviru koga se nalaze zoološki vrt, botanička bašta, bazeni i brojne šetališne staze. Na samom vrhu smeštena je opservatorija i statua Device Marije odakle se pruža spektakularan pogled na metropolu i Ande.
  • Muzej umetnosti iz predkolumbovskog perioda – Poseduje bogatu kolekciju predmeta nastalih pre kolonijalizacije sa područja čitave Južne i Srednje Amerike. Izuzetna zbirka skulptura, spomenika, umetnina, oružja i oruđa podsećaju nas na tradiciju i kulturu davno nestalih naroda. Ovaj izuzetan muzej smatra se jednim od najvrednijih i najznačajnijih na kontinentu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Najveći izbor suvenira i autentičnih ručno rađenih predmeta možete naći na periferiji grada u mestu Los Domonicos.

Radnje i marketi

Radnje ovog tipa nalaze se i u samom centru u blizini trga Oružja. U kvartu Barrio Bellavista potražite umetnine u nekoj od brojnih galerija. Tu su takođe i juvelirnice sa nakitom koji krasi poludragi kamen lapis lazuli.

Garderobu i obuću domaćih i svetskih modnih dizajnera pogledajte u buticima finansijske četvrti. Ukoliko svoju kupovinu želite da obavite na jednom mestu, tržni centri su pravo mesto za vas. Shopping mall sa ekskluzivnim svetskim brendovima je Parque Arauco u kvartu Las Condes. Među najpopularnijima su Mall Espacio M, Florida Center i Casacostanera.

Hrana (restorani)

Hrana

U najvećem gradu Čilea nalazi se veliki broj restorana u kojima možete uživati u lokalnim specijalitetima.

Specijaliteti

Nacionalna kuhinja bazira se na mesu, plodovima mora, žitaricama, voću i povrću poput krompira, kukuruza i pasulja.

Empanadas, pecivo od kukuruznog brašna punjeno različitim filovima, omiljeni su doručak. Tradicionalna čorba pail marina pravi se od morskih plodova i ribe sa dodatkom začina. Među omiljenim jelima je churrascojunetina pečena na roštilju i servirana u okruglom pecivu s umakom od avokada.

Zasladite se uz cuchufli, rolnice vafla punjene kremom od karamele i umočene u čokoladu. Pre obroka preporučujemo da probate pisco, rakiju od grožđa, a na kraju se opustite uz čašu izuzetnog čileanskog vina.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Santjago de Čile kao turistički centar zemlje nudi hostele i apartmane za veliki broj posetilaca.

Najveći izbor i najpovoljnije cene možete naći na linku hoteli u Santjago de Čileu.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Postoji nekoliko načina da sa internacionalnog aerodroma stignete do centra Santjaga.

Prevoz do centra

Autobus – TurBus i Centropuerto autobusi saobraćaju do centra ili željene metro stanice. Vožnja traje 45 minuta, a cena je €2,5.

Shuttle – Više različitih kompanija nudi svoje usluge prevoza putnika do gradskog jezgra. Dužina vožnje traje od 30 do 60 minuta, a cena je €9.

Taxi – Za 30-ak minuta možete doći do željene adrese po ceni od €15 do €30.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

CLP

ikona time-zone

GMT -3:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

SCL

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Santjago de Čile

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jovan

Betonska dzungla

5 godina ago

Review Santjago de Čile.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *