O aerodromu

Međunarodni aerodrom Arturo Merino Benitez je poznat i pod nazivom Santjago de Čile ili Pudahuel aerodrom. Nalazi se 15km severozapadno od centra grada Santjago de Čile, glavnog grada Čilea.

Arturo Merino Benitez – red letenja

Najporometniji je aerodrom u državi. Glavno čvorište je za avio kompanije LATAM, Sky Airline i JetSmart.

Kliknite ovde i pogledajte red letenja.

Osnovne informacije

ikona naslovaLounges

lounge

Na aerodromu se nalazi 11 salona, a neki od njih su:

American Airlines Admirals Club – nalazi se na međunarodnom terminalu, sa leve strane preko puta kapije 19. Na raspolaganju su: hot spot štampači, tuš kabine, mesta za rad, lagani obroci i osveženja. Radno vreme salona je od 06:00 do 22:00 od aprila do septembra i od 06:00 do 22:30h od oktobra do marta.

Primeclass Condor Lounge – salon je dostupan samo putnicima na domaćim letovima. Nalazi se na trećem spratu domaćeg terminala. Veliki broj povoljnosti je u ponudi putnicima: alkoholna i bezalkoholna osveženja, časopisi, dnevna štampa, tuš kabine, internet, TV, telefon. Postoji i sala za konferenciju. Osobe sa invaliditetom mogu lako pristupiti salonu. Salon je otvoren 24h dnevno.

VIP saloni

Avianca Sala VIP – na međunarodnom terminalu, u blizini kapije 12B. Putnici imaju u ponudi sledeće: internet, štampu, TV, monitor sa redom letenja i alkoholna i bezalkoholna pića. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Radno vreme salona je od 04:00 do 01:00h.

Salones VIP Pacific Club – smešten u delu za nacionalne odlaske, na drugom spratu preko puta kapije 28. Na raspolaganju su: deo za odlaganje prtljaga, materijal za čitanje kao što su časopisi i magazini, internet, faks, telefon, TV i raznovrsna osveženja. Postoji i prostorija za pušače. Takođe, omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren od 06:00 do 22:00h.

ikona naslovaWiFi

logo za wi fi

Internet je besplatan i neograničen. Putnici se mogu povezati na svom uređaju i koristiti ga nesmetano.

ikona naslovaCheck In

Arturo-Merino-Benitez-check-in

Prijava na let je moguća online na web stranici avio kompanije ili putem mobilne aplikacije.

Putnici koji žele se mogu prijaviti na aerodromu. To mogu učiniti na nekom od šaltera za prijavu na let gde se savetuje doći 1h i 30 minuta za šengensku zonu i do 3h za nešengensku.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom se sastoji od glavne zgrade terminala koja je podeljena na 4 sprata. Na prizemlju su dolasci i šalteri za prijavu o nepravilnosti prtljaga, na prvom spratu VIP saloni i administracija, na drugom odlasci i check in šalteri, restoni i butici a na trećem se nalaze isključivo restorani i VIP check in prostorije.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

Transport

Postoji više oblika prevoza od aerodroma do centra grada:

Autobus – dve različite kompanije nude usluge prevoza od aerodroma do centra grada: The Centro Puetro autobus i TurBus. Vreme putovanja je 30 minuta a cena se kreće oko 700CH$.

Shuttle – TransVIP minibusi omogućavaju transport do mnogih destinacija unutar grada. Predstavništvo se nalazi u zgradi terminala i karte se mogu kupiti u delu gde su domaći i međunarodni dolasci.

Transport kolima

Taxi – vozila se nalaze ispred zgrade terminala.

Rent-a car – predstavništva se nalaze u delu za domaće i međunarodne dolaske.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom raspolaže sa kratkoročnim i dugoročnim parkingom. Kratkoročni se nalazi direktno ispred zgrade terminala, dok se do dugoročnog parkinga može stići shuttle prevozom.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Postoji izvestan broj barova, kafića i restorana kao i dobar izbor nutika, radnji sa raznovrsnim proizvodima. Takođe, na aerodromu se nalaze i sledeći objekti:

  • menjačnice i bankomati
  • apoteka – na trećem spratu domaćeg terminala
  • medicinski centar – na prvom spratu međunarodnog terminala

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Aerodrom je u potpunosti prilagođen osobama sa invaliditetom. Postoje rampe, liftovi i prilagođeni toaleti. Takođe, omogućen im  je pristup salonima.

ikona naslovaMapa aerodroma

mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Tijana

Salon na međunarodnom terminalu je odličan. Izvrsna usluga, ambijent, osoblje…Odlična stvar što je internet besplatan a mana što nema dosta mesta za punjenje uređaja …

5 godina ago

Review Arturo Merino Benitez Santijago de Čile.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *