O aerodromu

Čatrapati Šivaji Maharaj je međunarodni aerodrom (Chhatrapati Shivaji Maharaj) koji opslužuje glavni grad Indije – Mumbaj, od koga je udaljen 30km.

Postoji od 1942. godine. U okviru države je 2. najprometniji aerodrom. 14. je najprometniji aerodrom u Aziji i 28. najprometniji u svetu. Ima 2 terminala. Dizajniran je da podseća na paunov rep i tradicionalne indijske paviljone.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

BOM

ikona money

INR

ikona naslovaLounges

lounge

GVK salon na aerodormu Čatrapati Šivaji Maharaj

Terminal 2, Nivo 3 i Nivo 4  – zapadna i istočna strana. GVK je prvi aerodromski salon koji pruža isključivo usluge za putnike prve i biznis klase. Salon je elegantan u ambijentu i u sadržajima. Karakterišu ga sledeće usluge i sadržaji:

 • Konsijerž servis
 • Zona za pušače
 • Hrana i piće
 • Spa & Shower prostorija
 • Prostorija za opuštanje
 • Biblioteka
 • Biznis centar

Loyality salon 

Nalazi se posle granične kontrole. Skreće se desno kroz Lotus House, dolazi se do Nivoa 3 – odeljak za međunarodne polaske na Terminalu 2.

Loyality salon se ogleda u veličanstvenom enterijeru i personalizovanoj usluzi. Pristup salonu je ograničen na goste koji imaju besplatan ulaz korišćenjem kartica: Mastercard, Visa, Diners, Amex, Maestro, Rupay Platinum, Priority Pass, Lounge Key, Lounge Club and Dragon Pass. Sadržaji i usluge:

 • Specijalni bife
 • Neograničena alkoholna/bezalkoholna pića
 • Luskuzna mesta za sedenje
 • Štampa/magazini
 • Brzi internet
 • Kabine za punjenje lap top računara i mobilnih telefona

American Express salon

Nalazi se preko puta Burger King-a, Nivo 3, Terminal 2, 24/7. Sadržaji i usluge:

 • A-La-Carte jelovnik
 • Bogati jelovnik za sve vlasnike platnih kartica Centurion i Platinum
 • Luskuzna mesta za sedenje
 • Štampa i magazini
 • Brzi internet

ikona naslovaWiFi

wifi

Korišćenje interneta na aerodromu Čatrapati Šivaji Maharaj je besplatno.

ikona naslovaCheck In

check-in

Šalteri za prijavljivanje na let na aerodromu se otvaraju 4 sata a zatvaraju 1 sat pre planiranog leta. Putnici se svakako savetuju da provere sa kompanijom kojom putuju proceduru za prijavu na let.

Samouslužni aparati (kiosci) kao dodaci šalterima, mogu poslužiti putnicima za prijavu na let. Tu putnici mogu izbeći eventualne gužve na šalterima i sami izabrati sedišta u avionu i preuzeti svoju bording kartu.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodromski terminali se nalaze na dve različite lokacije, udaljeni jedan od drugog 4km. Besplatni inter-terminalski klimatizovani autobusi prevoze putnike između ova dva terminala, na svakih 20 minuta tokom dana.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Voz

šalter za kupovinu voznih karti se nalazi na Terminalu 2. Voz saobraća do obližnjeg aerodroma Mumbai CST Terminus (znan i kao Victoria Terminus) i Churchgate, za dalje konekcije ka Mumbaju i drugim destinacijama kroz Indiju. Autobusi 321 i 308 povezuju aerodrom sa postojećim linijama metroa.

Autobus

The BEST gradski autobus saobraća do Mumbaja. Linije 312 i 321 saobraćaju do obližnje Vile Parle East železničke stanice redom od Terminala 1 i 2. Cene se vrlo povoljnje, ali gužve znaju biti velike. Usluge međugradskih autobuskih linija mogu se rezervisati unutra oblasti za Dolaske, na Terminalu 2.

Taksi

Na aerodromu su dostupna taksi vozila i motorizovane kočije (motor rickshaws). Taksiji su najpreferiranije sredstvo prevoza za posjetitelje koji nemaju već rezervisan hotelski prevoz. Vožnja u klimatizovanim vozilima traje više od sat vremena do centralnog dela Mumbaja, u zavisnosti od gužve u saobraćaju.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking prostori se nalaze na oba terminala, sa više od ukupno 2000 mesta, sa dugoročnim i kratkoročnim konceptom parkiranja.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Veliki broj prodavnica se nalazi unutar terminala, uključujuči i dizajnerske radnje, zlatare i prodavnice za novine. Duty-free prodavnice se nalaze na Terminalu 2.

Razni bankomati i menjačnice se nalaze na jednom i drugom terminalu.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Za lica sa invaliditetom su obezbeđeni liftovi koji povezuju spratove, specijalne toalete i parking mesta.

Invalidska kolica su dostupna na zahtev preko avio kompanije: putnici koji trebaju ovu uslugu, mogu to zahtevati od avio kompanije prilikom rezervacije karte.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa aerodroma Chhatrapati Shivaji Maharaj

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Antonije

Previse vremena mi je trebalo da pronadjem gejt, niko od osoblja da pomogne

5 godina ago

Review Čatrapati Šivaji Mumbaj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *