Airbus A380

avion-3Airbus 380 je najveći avion proizveden na svetu. Na dva sprata je, gorinji dio aviona se prostire duž celog trupa. Reč je o avionu toliko velikom da je teško osetiti brzinu pri letu, a zvuk motora na gornjem spratu je gotovo nemoguće čuti. Prvi let ovim avionom je bio na relaciji Singapur – Sidnej i to je bila tolika atrakcija da su ljudi plaćali desetine hiljada dolara na online aukciji kako bi pristustvovali ovom istorijskom putovanju.

Na prekookeanskim letovima Air France saobraća ovim avionom. Na raspolaganju su 516 sedišta.

Ovaj avion se nalazi i u floti kompanija Qatar AirwaysEtihad Airways.

Avio kompanija Emirates ima 108 aviona ovog tipa u svojoj floti, sa kojim saobraća na više od 50 destinacija.

U sklopu flote Qantas Airways saobraća na dugolinijskim letovima.

Kako izgleda unutrašnjost Airbus A380 aviona?

Raspored sedišta aviona Airbus A380 je 3-4-3. Putnici su veoma zadovoljni sa prostorom sa noge kojim raspolažu između sedišta. Imate dostupan IFE ekran kao vid zabave tokom leta. Dobijate daljinski upravljač kojim ćete kontrolisati ekran – možete izabrati neki od širokog izbora filmova, serija i crtanih filmova.

Takođe IFE ekran možete koristiti da bi pratili trenutnu lokaciju aviona na mapi, kao i da gledate nebo uz pomoć kamere koja je zakačena na spoljnjem delu aviona.

Većina aviona ima “Moonlight” svetla, koja menjaju boju kako dolazi vreme spavanja i postaju duboko plave ili ljubičaste boje. Ovo pomaže putnicima da bolje spavaju tokom leta, jer imaju umirujući efekat.

Ukoliko želite da pogledate snimak kako ekonomska klasa izgleda na ovom avionu, dole će biti linkovan takav Youtube snimak. Moći ćete da pogledate eksterijer i enterijer aviona, uslugu na istom, kao i recenzije putnika koji je objavio snimak. Video pogledajte klikom na ovaj link.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Airbus

Model: A380

Kapacitet sedišta: 516

Dužina: 72.72m

Raspon krila: 79.75m

Brzina krstarenja: 907km/h

Visina krstarenja: 10.700m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cile

Sjajna im je biznis klasa – perfektno cebe, jastuci, usluga…

5 godina ago

Review Airbus A380.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *