Mauricijus, republika i istoimeno ostrvo smešteno u Indijskom okeanu, nalazi se nedaleko od obale Madagaskara, prepoznatljivo po nestvarnoj lepoti.

Čudesna raznolikost, predivno okruženje i jedinstvena arhitektura koju su za sobom ostavili brojni osvajači, čine ovu zemlju rajskom destinacijom.

Duge peščane plaže sa tirkiznim morem, nacionalni park, botanička bašta i vodopadi samo su neke od izuzetnih bogatstava. Dođite i prepustite se užitku.

Avio karte za Mauricijus rezervišite online na našem sajtu. Najbolje cene i konkecije imaju kompanije Turkish Airlines i Qatar Airways.

MauricijusDržava
AfrikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Doživite i upoznajte neku od aktivnosti i simbola Mauricijusa poput:

  • Port Luis
  • Flik an Flak
  • Ronjenja 
  • Nacionalnog parka Black river
  • Botaničke bašte Sir Seewoosagur Ramgoolam

ikona naslovaShopping

Šoping

Pored proizvodnje sećera, ruma i egzotičnih začina, Maurijus prati i reputacija mesta idealnog za kupovinu. Ručno rađene suvenire, umetničke predmete, tradicionalnu odeću i skupoceni nakit možete naći šetajući se centralnim ulicama i trgovima Port Luisa i Moke.

Rezervišite avio karte za Mauricijus i uživajte u šopingu

Ako sve nepohodno želite da nabavite na jednom mestu to možete učiniti u nekom od tržnih centara. Najpopularniji među njima su: Bagatelle Mall, Floreal Square i Centre Commercial Phoenix.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko planirate da svoj odmor porovedete na rajskom ostrvu začina i ruma, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama potražite na linku hoteli na Mauricijusu.

ikona naslovaTransport

Ako se odlučite da uzmete rent a car na Mauricijusu najam automobila po danu iznosi između 30-40 evra. Dovoljno je da posedujete važeću vozačku dozvolu. Većina saobraćajnih znakova na ostrvu je na francuskom jeziku i vozi se levom stranom.

Na Mauricijusu se vozi polako, saobraćajna policija je česta na putevima pa vodite strogo računa. U naseljenim mestima dozvoljena brzina je 40 km/h, van 90km/h, a na autoputu 110km/h.

Vozite oprezno, jer postoji mogućnost da naiđete i na parkiran automobil na sred puta, u nekom od naseljenih mesta kroz koja ćete prolaziti.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

MUR

ikona language

Engleski i Francuski

ikona time-zone

GMT +4:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

MRU

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jeremije

Ulaz u muzeje je besplatan sredom, ne propustite

5 godina ago

Review Mauricijus.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *