Boeing 787-10

Boeing-avionAvion Boeing 787-10 Dreamliner odlikuju poboljšane performanse motora i softvera za kontrolu leta, povećan trup aviona, novi enterijer putničke kabine, povećeni sistem kontrole zaštite životne sredine.

Karaketeristike aviona Boeing 787-10

Proizveden od kompanije Boeing Commercial Airplanes, sa prvim odrađenim letom 15. decembra 2009. godine. Prilikom lansiranja iz kompanije  su ciljali na 20% manje sagorevanja goriva u odnosu na Boeing 767. To je prvi avion sa vazdušnim okvirom napravljenim od kompozitnih materijala. Spolja je prepoznatljiv po pilotskoj kabini sa četiri prozora.

Ovo  je avion kojeg odlikuje lagana konstrukcija. Koristi upravljački sistem ‘fly by wire’ što znači da se komande pilota prenose elektronskim putem. Ima multifunkcionalne LCD ekrane. Razamtraju integraciju infracrvenog izgleda koji bi omogućio pilotima da vide kroz oblake.

Ima kapacitet da primi 234 putnika u tri klase. Prozori kabine ovog aviona su veći od bilo kojeg drugog civilnog vazdušnog prevoza i postavljen je viši nivo za oči tako da putnici mogu održavati pogled horizonta. Umesto plastičnih, prozori koriste pametno staklo koje funkcioniše na osnovu elektrohromizma, koje omogućava stjuardesama i putnicima da podese sunčevu svetlost i vidljivost po svojoj želji na čak 5 nivoa.

Singapur Airlines je prva avio kompanija koja je obavila let sa ovim modelom Boeing-a. U svojoj floti poseduje 8 aviona ovog tipa.

United Airlines poseduje 4 aviona ove vrste u svojoj floti.

Avio kompanija EVA Air poseduje svega 3 aviona ovog tipa u sklopu svoje flote.

Vietnam Airlines poseduje 3 aviona ovog tipa unutar svoje flote.

Da pogledate stranicu proizvođača kliknite ovde.

 

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Boeing

Model: 787-10

Kapacitet sedišta: 337

Dužina: 68.30m

Raspon krila: 60.10m

Brzina krstarenja: 903km/h

Visina krstarenja: 13.100m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Biserka

Nisam osjetila let – bez buke, turbulencija

5 godina ago

Review Boeing 787-10.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *