O aerodromu

Međunarodni aerodrom Tokumen (Tocumen udaljen) je 24km od glavnog grada Paname. Glavni je hub avio kompanije Copa Ailrines kao i centralna veza Star Alijanse u okviru Latinske Amerike i Kariba. Sa aerodroma poleću i sleću oko 23 avio kompanije koje lete na više od 85 destinacija. Godišnje opsluži više od 18 miliona putnika.

Osnovne informacije

ikona airport

PTY

ikona money

USD

ikona naslovaLounges

Lounge-salon-na-aerodromu
 • Tocumen Royal salon pruža putnicima maksimalnu ugodnost i benefite. Na raspolaganju su: sobe za relaksaciju i odmor, široka ponuda grickalica, sendviča i pića, novine i magazini, WIFI, TV, faks, asistencija na aerodromu.
 • Panama salon deo je Globalne mreže salona. Putnici mogu uživati u užini, grickalicama, osvežavajućim sokovima, likerima, pivu, vinu. U okviru salona WIFI je besplatan kao i moguće je korišćenje tuševa.
 • Copa Club omogućava putnicima relaksaciju i odmor. Mogu koristiti veliki broj pogodnosti. Smešten je na glavnom terminalu.

ikona naslovaWiFi

wifi

WIFI je moguće besplatno koristiti 2h. Nakon toga vrši za doplata.

ikona naslovaCheck In

check-in

Check in na aerodromu Tocumen dostupan je:

 • na šalterima za prijavu na letu, potrebno je pre poletanja biti na aerodromu 120min do 90min da bi se obavile neophodne procedure
 • on line– preko web site određenih avio kompanija za prijavu na letu. Ukoliko se putnik čekira on line, a putuje sa prtljagom potrebno je da na aerodromu bude 40 do 60min pre poletanja kako bi se obavilo čekiranje prtljaga.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona
 • Terminala 1 na kome su se prvobitno obavljali kako domaći tako i međunarodni polasci i odlasci izgrađen je 1970. godine. Rekonstrisan je, infrastruktura se menjala. Sadrži oko 34 gejta za ukrcavanje. Godišnje može da opsluži više od 15miliona putnika.
 • Terminal 2 predstavlja novoizgrađeni terminal koji sadrži oko 20 gejtova za ukrcavanje sa kompletnim sadržajima kao što je novi sistem za transport prtljaga koji ima kapacitet za transportovanje 6500 kofera po času. Izgrađen je u skladu sa modernim standardima i tehnologijama.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

Transport
 • Autobuska stanica udaljena je 5 min hoda od aerodroma. Autobusi Espana Tocumen polaze na svakih 5 min od 04h ujutro do 20h. Karte su prilično jeftine i pristupačne od aerodroma do centra grada.
 • Taksi vozila je najsigurniji vid vožnje, koji se preporučuje za vožnju do Paname. Cena vožnje za dve osobe iznosi 25USD. Za tri osobe i više osoba, cena vožnje iznosi od 10USD do 15USD po osobi.
 • Rent-a car moguće je iznajmiti na aerodromu, u okviru poslovnica. Cena iznamljivanja su utvrđene unapred.

ikona naslovaParking i garaža

parking

U okviru aerodroma nalazi se parking namenjen kratkoročnom i dugoročnom parkiranju. Parkiranje se naplaćuje po satu.

Cene parkinga možete da pogledate u sledećem linku.

Klijent ima 15min da nakon plaćanja da napusti parking, u suprotnom moraće nanovo da izvrši plaćanje. Ukoliko se izgubi karta za parkiranje, ista se doplaćuje 24USD.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

U okviru aerodroma Tocumen nalaze se restorani, kiosci brze hrane, kafeterije i barovi za velikom ponudom ukusnih jela, alkolholnih i bezalkoholnih pića, aperitiva, toplih napitaka.

Ostali sadržaji aerodroma:

 • free shopovi u kojima se mogu kupiti: slatkiši, likeri, cigarete, suveniri
 • butici sa garderobom
 • prodavnice sa elektronskim uređajima
 • knižare
 • banke, bankomati i menjačnice
 • ambulanta

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Aerodrom Tocumen je opremljen za putnike sa invaliditetom i posebnim potrebama. Putnicima su na raspolaganju: liftovi, toaleti, natpisi na Brajevom pismu, rampe i pristupna podloga za invalidska kolica.

Na parkingu postoje označena parking mjesta za putnike sa invaliditetom.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Goranaa

Gužva i veliki broj ljudi, ali dok sam čekala let, opustila sam se u jednom od salona…Nauživala sam se, ručala…preporučujem!

4 godine ago

Review Tokumen Panama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *