Najveći i nekadašnji glavni grad Obale Slonovače, Abidžan, smešten u Gvinejskom zalivu, nalazi na jugoistoku zemlje, na obali Atlanskog okeana.

Kulturni je, istorijski i finansijski centar države i najznačajnija luka u ovom delu afričkog kontinenta.

Metropolu sa visokim neboderima, impresivnim zdanjima nastalim pod uticajem francuske arhitekture, krase i široke avenije sa drvoredima. Tu su i brojni trgovi, uređeni zeleni parkovi i prelepe peščane plaže.

Avio karte za Abidžan rezervišite na našem sajtu. Za Beograd unesite BEG, a za Abidzan ABJ. Leti se sa minimum dva presedanja, a najbolje letove kombinuju Air Serbia i Air France.

Obala SlonovačeDržava
AfrikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Abidžan je grad širokih avenija sa drvoredima. Krase ga brojni trgovi sa zelenim parkovima, a najveća znamenitost  je veliki moderni Hôtel Ivoire, u kom je nalazi klizalište (jedino u Zapadnoj Africi).

  • Katedrala Svetog Pavla – modernistički projekat italijanskog arhitekte Aida Spirita.
  • Nacionalni muzej
  • Nacionalni park Banko – veličanstvena tropska kišna šuma
  • Plato (centar grada)
  • Plaže

Kupite avio karte za Abidžan po promo ceni

Ukoliko odlučite da posetite ovaj grad, najpovoljnije i najbrže je avionom. Avio karte do Abidžana možete online kupiti za Air France i Turkish Airlines letove.

ikona naslovaShopping

Šetajući se centralnim ulicama i trgovima naići ćete na markete (nešto nalik našim pijacama) gde pored hrane možete nabaviti autentične i ručno rađene predmeta i umetnine. Osim suvenira ovde se nalaze i štandovi sa tradicionalnom odećom karakterističnih boja i šara.

Ako kupovinu garderobe, nakita i sitnica želite da obavite na jednom mestu, onda su tržni centri pravo mesto za vas. Neki od najpoznatijih su Playce Marcory, Abidjan Mall, Cap Sud.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre polaska u najveći grad Obale Slonovače, veliku ponudu i najpovoljnije cene smeštaja možete naći na linku hoteli u Abidžanu.

Ukoliko su vam hoteli skupi predlažemo da pogledate najam stanova i apartmana. Mogu se naći dosta povoljnije ponude u samom centru grada.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

XOF

ikona language

Francuski

ikona time-zone

GMT

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

ABJ

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jevrem

Taksi u ovom gradu je preskup

5 godina ago

Review Abidžan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *