Boeing 767-400ER

Boeing-avionZa razliku od svog predhodnika, Boeinga 767-300ER, prednosti ovog modela se ogledaju u tome što ima aerodinamička poboljšanja, povećanu sposobnost težine pri poletanju, dodatni raspon krila, ima produžen trup, potpuno novu opremu za sletanje itd. Ova model Boeing aviona menja stare modele aviona koji su saobraćali na interkontinentalnim letovima. Prvi model ovog aviona počeo je sa radom 14. septembra 2000. godine.

Avio kompanija United Airlines raspolaže sa 16 aviona ovog tipa.

Delta Airlines u svojoj floti poseduje 21 avion ovog tipa.

Predstavlja izduženu veriju Boeinga 767-300ER, a namenjen je da pokriva tržište srednje veličine između kontinenata, tako da ne bi bilo potrebe za upotrebom modela -777. Takođe je poslužio da zameni stare letelice.

avion

Ovo je prvi avion dizajniran zajedničkim snagama Boeing-a i Douglas Products Divison. Kreiran je sa namerom da ima bolju ekonomičnost rada od aviona koje je trebao da zameni, a to su Airbus A300/310, DC10 i L1011. Poboljšan je i putnički kapacitet, odnosno broj putnika koji može da primi. U izradi ovog aviona Boeing je sarađivao sa avio kompanijama, potencijalnim kupcima, kako bi saznao sveone komponente koje bi bilo poželjno ovaj novi model aviona da ima.

Dizajn Boeing-a 767-400ER

Troklasna konfiguracija podešena je da primi do 245 putnika, stoga su morali biti povećani kapaciteti za pijuću vodu i toaletni kanali. Zbog velikog broja putnika, potrebno je bilo povećati i nadograditi klimatizacioni sistem. Unutrašnjost aviona je u potpunosti promenjena, ali na taj način da zadrži autentičnost Boeing-a, ali i da postigne na povećanju prostora za odlaganje otpada, što je rezultiralo okretnim kantama za otpatke.

Da pogledate raspored i karakteristike sedišta u avionu kliknite ovde.

Za sve dodatne informacije možete zapratiti našu Facebook stranicu, gde ćete ostati informisani o svim akcijama i promocijama za avio karte. Takođe, ukoliko imate dodatnih pitanja o modelu aviona možete nam istim putem proslediti upit.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Boeing

Model: 767-400ER

Kapacitet sedišta: 245

Dužina: 61.3m

Raspon krila: 51.9m

Brzina krstarenja: 851km/h

Visina krstarenja: 11.090km


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Biljana

Sjedista u premium klasi su udobna i lako se mogu podesiti

5 godina ago

Review Boeing 767-400ER.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *