O aerodromu

Međunarodni aerodrom Adis Abeba Bole (Addis Ababa Bole) se nalazi u istoimenom gradu Adis Abeba u Etiopiji. Tačnije 6km jugoistočno od oblasti Bole. Glavno je čvorište avio kompanije Ethiopian Airlines. Otvoren je 1960. godine da nadomesti nedostatak prethodnog aerodroma čija je pista bila kratka za veće avione. Od 2018. godine oko 450 letova sleti i poleti sa aerodroma ka raznim destinacijama.

Da pogledate red letenja, poletanja i sletanja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

ADD

ikona money

ETB

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Adis Abeba Saloni

Cloud Nine Lounge – 2 ovakva salona su smeštena na drugom spartu Terminala 1 i u sali za odlaske na Terminalu 1. Namenjen je za putnike biznis klase Cloud Nine. U ponudi su: hladne i tople grickalice i zakuske, pića i topli napici, materijal za čitanje, WI FI, TV. Otvoreni su od 05:00 do 00:00h, 7 dana u nedelji.

Star Alliance Gold Lounge – smešten takođe na Terminalu 2, u delu za odlaske. Namenjen je članovima programa lojalnosti ShebaMIles i Star Alliance Gold članovima. Na raspolaganju su grickalice, zakuske i lagani obroci, piće, časopisi, WI Fi, TV …

ShebaMiles Silver Lounge – nalazi se na Terminalu 2, u delu za odlaske. Namenjen je članovima ShebaMiles Silver statusa. Pored hladnih i toplih grickalica i zakuski, u ponudi su pića, topli napici, materijal za čitanje, kompjuteri, WI FI, TV. Otvoren je od 05:00 do 00:00h, 7 dana u nedelji.

ikona naslovaWiFi

wifi

Putnicima i posetiocima je na raspolaganju besplatan WI FI koji pokriva svaki deo aerodroma.

ikona naslovaCheck In

check-in

Svi šalteri se otvaraju 3 sata pre leta i zatvaraju 1 sat pre leta.

Postoje posebni šalteri su za putnike biznis klase Cloud Nine i vlasnike Platinum ili Gold i Star Alliance kartica programa lojalnosti.

Interaktivni kiosk: uneti prezime, broj rezervacije ili leta i preuzeti kartu za ukrcavanje.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom se sastoji od 2 terminala. Terminal 1 je namenjen za domaće i regionalne letove, a Terminal 2 za međunarodne.

Šalter na prvom spratu  će olakšati nesmetan tranzit za putnike sa letovima sa konekcijom. Za putnike čiji let ima konekciju sa pauzom od 8 do 24h i one bez direktnog leta za nastavak putovanja, dati šalter će pomoći oko hotelskog smeštaja pod uslovom da imaju tranzitnu ili ulaznu vizu. Avio kompanija Ethiopian Airlines obezbeđuje autobuski prevoz između terminala za putnike u tranzitu.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport sa aerodroma

Sa aerodroma do centra grada se može doći taxijem ili rent-a carom. Vozovi i autobusi ne saobraćaju u tom pravcu. Tačnije postoji minubus linija koja saobraća do centra grada ali ne staje blizu terminala.

Rent-a car – pultovi više kompanija se nalaze u sali za dolaske.

Taxi – postoji više taxi vozila u sali za dolaske. Većina njih koriste taksimetar, ali se može i sa nekim pregovarati o ceni. Dužina trajanje vožnje je 10 minuta. Cena je u proseku oko 60 etiopskih bira.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom raspolaže sa velikim brojem parking mesta. Podeljeni su u dve zone: za dugoročno i kratkoročno parkiranje.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Postoji razuman broj restorana i restorana brze hrane, ali ponuda definitivno nije velika. Takođe, treba imati na umu da se većina objekata nalazi iza carine. Mimo navedenog postoji i određeni broj duty-free radnji i kioska sa časopisima i dnevnom štampom. Postoje i:

  • Menjačnice
  • Banke
  • Pošta
  • Služba prve pomoći
  • Telefonske govornice
  • Prostorije za decu

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodromska infrastuktura je prilagođena osobama sa invaliditetom sa rampama, liftovima, toaletima.

Takođe, aerodormsko osoblje je na raspolaganju osobama sa invaliditetom. Potrebno je obavestiti unapred o vrsti pomoći, kako bi bila obezbeđena ista.

ikona naslovaMapa aerodroma

Adis Abeba Bole aerodrom

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bogdana

odlicno organizovan aerodrom

5 godina ago

Review Adis Abeba Bole.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *