Bombardier CRJ200

avion-2Bombardier CRJ200 karakteriše smanjena potrošnja goriva povećana visina i brzina krstarenja. To je regionalni avion koji ima mali kapacitet sedišta koga odlikuje ojačan trup letelice i modifikovana krila.

Karakteristike aviona

Početnoj varijanti CRJ100, ubrzo se pridružio drugi model, označen kao CRJ200. On je u velikoj meri identičan CRJ100, osim ugradnje efikasnijih motora sa turbo ventilatorom, koji su avionima davali manju potrošnju goriva, povećali visinu i brzinu krstarenja. Tokom devedesetih godina prošlog veka razvijene su i puštene u upotrebu razne dodatne verzije i modeli.

Tokom 2006, proizvodnja i CRJ100 i CRJ200 se završila; većina proizvedenih aviona do danas je ostala u službi. Pored toga, nekoliko aviokompanija modernizovalo je svoje flotu i poboljšale usluge na letu.

U početnoj tipičnoj konfiguraciji sedišta, CRJ200 mogao je da primi 50 putnika dok je u maksimalnoj konfiguraciji moguće da se smesti 52 putnika. Pokretao ga je par General Electric CF34-3A1 turbo ventilatora, od kojih je svaki mogao da stvara potisak do 41.0 kN. Model je imao Collins-ov ProLine 4 avionik, uključujući vremenski radar.

Iako od 2006. godine nisu izgrađeni novi mlazni linijski modeli CRJ200, od tada su razne tehnologije i inovacije naknadno sprovođene kako bi avioni uglavnom ostali u komercijalnoj usluzi i zadovoljile potrebe putnika.

Neki operatori većih verzija, poput CRJ700, preuzeli su rad na instaliranju WI FI mogućnosti, međutim, do danas nijedna aviokompanija koja koristi CRJ200 / 100 nije odlučila da primeni kompatibilnost sa WIFI u avionu. Avio-kompanije zamenjuju svoje CRJ-ove modernijim i većim avionima poput Embraer E-Jet i Bombardier CRJ700.

Flote avio kompanija

Delta Airlines u svojoj floti poseduje ovaj tip aviona.

Avio kompanija Belavia Airlines ima 2 aviona ovog tipa u svojoj floti.

Avio kompanija American Airlines poseduje ovaj tip aviona sa kapacitetom od 50 mesta.

Da saznate više o avionu kliknite ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Bombardier

Model: CRJ200

Kapacitet sedišta: 50

Dužina: 26.77m

Raspon krila: 21.21m

Brzina krstarenja: 785km/h

Visina krstarenja: 12.496m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Aran|el

Nema puno prostora za licne stvari

5 godina ago

Review Bombardier CRJ200.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *