O aerodromu

Međunarodni aerodrom Skoplje najveći je aerodrom u Severnoj Makedoniji. Smešten je 17km istočno od centra Skoplja. Godišnji promet putnika je oko 2 miliona.

Ako želite da pogledate kompletan red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

SKP

ikona money

MKD

ikona naslovaLounges

Lounge
 • TAV primeclass saloni namenjeni su putnicima koji tokom boravka na aerodromu žele privatnost, komoditet i specijanu uslugu.Karakteristike salona: posebna prijava na let, asistencija prilikom carinske i pasoške kontrole, besplatan WIFI, neograničena konzumacija pića, novine, magazini, TV. Na aerodromu se nalaze saloni u zoni dolaska i zoni odlaska.
 • Primeclass business salon pruža komfor 24/7  sa brojnim pogodnostima: ukusni obroci na bazi švedskog stola, širok izbor pića, novina i magazina.

ikona naslovaWiFi

Wifi

WIFI je besplatan na aerodromu i dostupan je duž cele zgrade terminala.

ikona naslovaCheck In

Check in

Na aerodromu Skoplje prijava na let je moguća:

 • preko interneta – na sajtu određenih avio kompanija
 • na šalterima za prijavu -potrebno je doći  120min pre poletanja. Šalteri se zatvaraju 30-60min u zavisnosti od destinacije, a gejt se otvara 30 do 45min pre poletanja
 • samouslužni kiosci – potrebno je ukucati broj pasoša, broj rezervacije i odštampati boarding kartu.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Aerodrom ima mali terminal na kome se obavljaju letovi po Evropi kao i do Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pored standardnih avio kompanija, na aerodromu letove obavljaju i niskobudžetne avio kompanije.

Zgrada je podeljena na prizemlje i prvi sprat, sa zonama za dolaske i odlaske, sigurnosnom i carinskom kontrolom i ostalim uslugama za putnike.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

Transport

Aerodrom Skoplje – Transport

 • Autobus – od centra Skoplja do aerodroma postoje linije Vardar Expressa koje polaze po utvrđenom redu vožnje, cena vožnje iznosi oko 3eur
 • Taksi vozila su dostupna na izlazu aerodroma gde je moguće ugovoriti vožnju. Numerisana su od 1 do 65 i označena posebnom bojom. Cena vožnje od aerodroma do Skoplja iznosi oko 20eur, cena vožnja do Ohrida je oko 95eur
 • Rent-a car poslovnice nalaze se u okviru terminala, moguće je iznajmiti automobil za određen broj dana na osnovu ugovora
 • Automobilom je moguće stići iz pravca autoputa E75 i E65.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na aerodromu se nalazi oko 1200 parking mesta.

 • Parking 1 podeljen je na zonu za krakoročno i dugoročno parkiranje. U okviru kratkoročnog parkiranja, automobil je moguće ostaviti od 1h do 24h, sa cenama od 1,50eur do 10eur. U okviru dugoročnog parkiranje je moguće ostaviti vozilo od 3 do 7 dana ili od 8 do 14 dana sa cenom od 30eur do 40eur.
 • Parking 2 namenjen je kratkoročnom parkiranju prilikom ostavljanja ili preuzimanja putnika sa aerodroma. Prvih 10 min je besplatno, od 10 do 60 min cene se kreću od 8eur do 25eur. Svaki naredni sat se dodatno naplaćuje.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

Na skopskom aerodromu postoje snek barovi, kiosci sa brzom hranom, restoran sa domaćom i internacionalnom kuhinjom.

Ostali sadržaji:

 • dva duty free shop-a u odlazećem delu aerodroma sa suvenirima, alkoholnim pićem, parfemima, slatkišima
 • info pult, pošta
 • bankomati, banke i menjačnice

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Aleksandar-Veliki-Skoplje-invalidi

Aerodrom nudi asistenciju za osobe za invaliditetom, osobe sa oštećenim sluhom kao i slabovide osobe. Potrebno je unapred poslati zahtev avio kompaniji za nephodnu vrstu asistencije.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Nadica Pesic

Kupila sam Versace pafem u duty free shopu na sniženju! Prezadovoljna sam jer nisam to ocekivala ..

5 godina ago

Review Skoplje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *