O aerodromu

Aerodrom Morava, poznat i po nazivu Lađevci, je smešten na 15km od Kraljeva, 25km od Čačka i 39km od Kragujevca. Predstavlja kombinovani civilni i voljni aerodrom. Vojna baza aerodroma je zadržala naziv Lađevci, dok je civilni deo dobio naziv Morava.

pronadji-let-cta-dugme

Aerodrom je nakon preuređenja zvanično otvoren juna 2019. godine. Predviđen je za međunarodne letove. Prvi komercijalni letovi počeli su decembra 2019. godine. Avio kompanija koja će saobraćati je Air Serbia.

Osnovne informacije

ikona airport

KVO

ikona money

RSD

ikona naslovaWiFi

wifi

Aerodromska infrastuktura je pokrivena internetom. Putnici i posetioci mogu da ga koriste besplatno.

ikona naslovaCheck In

check-in

Generalno se savetuje dolazak na aerodrom 2h pre leta kako bi se check in i ostale procedure obavile na vreme.

Prijava na let je moguća i na web stranici avio kompanije. Potrebno je popuniti šifru rezervacije ili broj karte i uneti prezime. Nakon prijave, na mail stiže boarding pass koji se može odštampati i poneti na aerodrom.

Više o prijavi na let kada je u pitanju Air Serbia možete naći ovde.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Aerodrom Morava se sastoji od jednog terminala koji je podeljen na prizemlje i prvi sprat. Na prizemlju su ujedno dolasci i odlasci, dok je prvi sprat namenjen za kancelarije aerodromske uprave i avio kompanija koje imaju redovne letove.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

S’ obzirom da je aerodrom Morava udaljen samo 15-ak kilometara od centra Kraljeva, za prevoz putnici mogu koristiti taxi kao jednu od opcija dok se ne uspostavi redovna autobuska linija.

Taxi

Mesta za vozila više kompanija se nalaze ispred zgrade terminala. Vreme putovanje je u proseku oko 20 minuta u zavisnosti od saobraćajne gužve. Cena se kreće od 800 RSD. Obračunava se po taksimetru, početni kilometar je 110 RSD, a svaki naredni 60 RSD.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Naspram zgrade terminala se nalazi parking prostor koji se sastoji od izvesnog broja parking mesta. Podeljen je na dve zone: za kratkoročno ili dugoročno prakiranje.

Takođe, određen broj parking mesta je predviđen za taksi vozila i javni prevoz.

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Javni deo aerodroma je namenjen za manje kioske i duty-free radnje gde putnici i posetioci mogu naći raznovrsne proizvode kao što su časopisi, vina, pića, cigarete, suveniri, igračke i sl.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Aerodrom Morava je prilagođen osobama sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja.

Putnici mogu zatražiti pomoć i asistenciju na aerdoromu prilikom ukrcavanja i iskrcavanja. Potrebno je samo obavestiti osoblje aerodroma ili avio kompanije o vrsti neophodne pomoći.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Anja

Prelep aerodrom – vidi se se da je novoizgrađeni. Mislim da je dobro organizovan i super što je u blizini Kraljeva.

5 godina ago

Review Morava Kraljevo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *