Kupite avio karte na liniji Beograd Podgorica i posetite najveći i glavni grad Crne Gore. Donedavno tranzitni, a danas turistički i ekonomski centar, nalazi se na podjednakoj udaljenosti od zimskih centara na severu zemlje i letovališta na Jadranskom moru.

U plodnoj dolini Skadarskog jezera, sa rekama Moračom i Ribnicom, privućiće vas svojom mediteranskom klimom, specifičnim mentalitetom i gostoprimstvom.

Kako da rezervišete avio karte na relaciji Beograd Podgorica?

U dva prazna polja za pretragu destinacija na početku stranice unesite troslovne kodove gradova (BEG za Beograd i TGD za Podgoricu).

Kada odredite vreme polaska, povratka i broj putnika, kliknite na dugme Pronađi let. Iz liste sortiranih letova koja će se pojaviti, izaberite onaj koji vama odgovara i završite rezervaciju koja je potpuno besplatna.

Crna GoraDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti

atrakcije-i-znamenitosti

Ako rezervišete avio karte Beograd Podgorica, znamenitosti i omiljene destinacije koje možete posetiti su:

Stara varoš 

Smeštena u samom srcu grada, nastala u periodu osmanlijske vlasti, otkriva duh prošlih vremena sa bogatim kulturnim nasleđem i istorijom dugom 400 godina. Simbol ovog dela i čitave Podgorice je Sahat kula nastala tokom XVII veka i predstavlja najlepši spomenik orijentalne arhitekture u prestonici. Pored kule, koja dominira svojom visinom, treba spomenuti i Starodoganjsku i Osmanagića džamiju. O lepotama ovog kraja svedoče i brojne pesme i sevdalinke nastale Staroj varoši u čast.

Gorica

Omiljeno mesto za odmor i rekreaciju Podgoričana. Na samom ulasku u ovaj park, nalazi se drevna crkva Svetog Đorđa, najstariji sakralni objekat u Crnoj Gori. Ljubitelji prirode uživaće u brojnim endemskim vrstama flore i faune šetajući se ili vozeći bicikl po uređenim stazama uz miris čempresa. Na samom vrhu, kao nagrada, očekuje vas fenomenalan pogled na čitav grad.

Dvorac Petrovića

Palata Nikole I Petrovića Njegoša nalazi se na samom kraju najvećeg gradskog parka Kruševac. Nekadašnja zimska rezidencija, danas predstavlja najprestižniju galeriju i centar savremene umetnosti sa preko 1500 dela brojnih stvaralaca. Dvorac ima status spomenika kulture i jedna je od najposećenijih turističkih atrakcija.

Hram Hristovog vaskrsenja

Glavni i najveći pravoslavni hram u Podgorici, predstavlja sabornu crkvu otvorenu povodom proslave 1700 godina Milanskog edikta. Prilikom posete mnogi će pomisliti da se radi o bogomolji iz perioda Vizantije zbog izuzetnih duboreza i pozlaćenih fresaka nastalih tehnikom starom osam vekova. Pored najvećeg zvona na Balkanu, zaslugom akademskih vajara, na unutrašnjosti i spoljašnosti hrama se nalaze svi vredni detalji iz crnogorske istorije.

Avio kompanije Air Serbia i Montenegro Airlines svakodnevno saobraćaju do crnogorske prestonice (više puta u toku dana), a najjeftinije cene direktnih letova pogledajte na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Najbolja mesta za kupovinu

Kupovina

Suvenire i unikatne predmete možete kupiti u nekoj od radnji i galerija u širem centru. Ukoliko vas zanimaju juvelirnice i nakit, pravo mesto za vas je ulica Miljana Vukova.

Njegoševa ulica i ulica Slobode nalaze se u samom gradskom jezgru i tamo možete pronaći veliki broj butika poznatih svetskih brendova. Ako sve neophodno želite da nađete na jednom mestu, a pritom se i zabavite, izdvajamo tržne centre: Delta City, Capital Plazza i Mall of Montenegro.

Hrana (restorani)

Crnogorski specijaliteti

Hrana

U glavnom gradu Crne Gore možete uživati u specijalitetima u nekom od brojnih restorana i kafana. Nacionalna kuhinja obiluje mlečnim proizvodima i obrocima od mesa i povrća.

Specijaliteti

Tradicionalno jelo je kačamak, koji se pravi od kukuruznog brašna, a poslužuje uz Njeguški sir i kiselo mleko. Raštan je povrće iz porodice kupusa i omiljeni je dodatak svakom kuvanom jelu. U najpoznatije specijalitete spadaju podgorički popeci, teleći odresci punjeni sirom i kajmakom, a poseban ukus daje nezaobilazni Njeguški pršut.

Popularne poslastice su baklava i krempita. Predlažemo da kao aperitiv probate čuvenu lozu, a na kraju sve to začinite čašom dobrog vina sa plantaža 13. jul.

Najbrži i najjeftiniji način da probate i uživate u crnogorskim specijalitetima jeste da rezervišete direktan let Beograd Podgorica.

ikona naslovaHoteli

Najbolji hoteli

hotel

U prestonici Crne Gore i gradu sa duhom Mediterana, veliki izbor smeštaja po pristupačnim cenama potražite na linku hoteli u Podgorici.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Transport

Kada letite iz Beograda za Podgoricu kompanijom Air Serbia sletećete na aerodrom Podgorica koji je udaljen 8km od centra grada.

Vreme trajanja leta iznosi 50min.

Sa aerodroma do centra Podgorice ili željene adrese možete doći koristeći taksi usluge. Cena vožnje je od do 8€, a traje 15 minuta (naša preporuka je da vozilo poručite unapred).

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Crnogorski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

TGD

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Podgorica

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Leposava

Ume da bude toplije i sparno, ali prezivi se

5 godina ago
bojan

Slavica

Topla preporuka svakome da do Podgorice leti avionom, Air Serbia ili Montenegro Airlines sve jedno. Direktan let, odlicna cena avionskih karata i za tren oka ste tu.

5 godina ago

Review Podgorica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *