O aerodromu

Aerodrom Podgorica se nalazi u neposrednoj blizini crnogorskog glavnog grada. Udaljen samo 8km od centra Podgorice, jedan je od dva međunarodna aerodroma u zemlji. Otvoren 1961. godine danas predstavlja veoma prometnu luku sa koje saobraćaju tradicionalne i low cost avio kompanije.

Ako želite da pogledate termine polazaka i destinacije sa podgoričkog aerodroma, kliknite na red letenja.


pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

TGD

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Putnici koji lete prvom ili biznis klasom, sa određenim brojem sakupljenih milja, kao i vlasnici pojedinih kreditnih kartica, mogu koristiti usluge biznis salona na aerodromu. Nakon prijave na let, na šalteru avio kompanije dobijate vaučer za korišćenje salona.

Biznis salon se nalazi u delu za odlaske i dostupan je dva sata pre planiranog putovanja. Uživajte u udobnim foteljama, besplatnom piću i predjelu, internetu, kablovskoj televiziji, domaćoj i inostranoj štampi.

ikona naslovaWiFi

wifi

Internet u okviru aerodroma je besplatan.

ikona naslovaCheck In

check-in

Vreme dolaska

Šalteri za prijavu na let se otvaraju 120 minuta, a zatvaraju 30 minuta pre planiranog putovanja. Putnicima se svakako savetuje da na aerodromu budu najkasnije 2 sata pre leta i da se pojave sa pripremljenim pasošem i bording kartom.

Prijava 

Prijavljivanje na let se može odraditi na jednom od osam numerisanih šaltera za registraciju putnika i prtljaga, iznad kojih se nalaze monitori sa oznakom odgovarajuće avio kompanije i brojem leta.

Prtljag se može predati na šalteru za registraciju najkasnije 30 minuta pre planiranog putovanja, dok se putnici koji nose samo ručni prtljag mogu odmah uputiti ka pristupnoj kontroli. Nakon što se prijave, putnici će dobiti bording kartu sa kojom se ukrcavaju na avion.

Za sve ostale informacije putnici mogu posetiti info pult, koji se nalazi blizu šaltera.

Prijava putem interneta

Aerodrom omogućava prijavu na let putem interneta za avio kompaniju Austrian Airlines (instrikcije su na ovom linku) najranije 24 sata pre planiranog putovanja.

Nakon uspešne registracije, putnik će putem elektronske pošte dobiti bording kartu koju je neophodno da odštampa i ponese sa sobom na dan leta, najkasnije 30 minuta pre putovanja.

Potrebna dokumenta

Dokumenta koja su neophodna za putovanje su:

Avionska karta i pasoš (sa validnim važećim datumom i overenim vizama, ukoliko je potrebno).

Svaki putnik je dužan pre kupovine avio karte da se raspita da li su mu potrebne vize na aerodromima zemalja gde preseda i/ili u zemlji aerodroma krajnjeg odredišta.
Informacije u vezi dokumenata i viznih režima se mogu dobiti od:

  • odabrane avio kompanije
  • Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore
  • Stanice granične policije na aerodromu Podgorica
  • diplomatsko-konzularnog predstavništva države u koju se putuje

Deca koja putuju uz pratnju jednog roditelja moraju imati i overenu saglasnost drugog roditelja kako bi mogla biti primljena na let.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Putnici koji svoje putovanje nastavljaju drugim letom, nakon sletanja na podgorički aerodrom imaju mogućnost prolaska do izlaza za naredni let ili mogućnost prijave za nastavak putovanja bez napuštanja carinske zone.

Za tu proceduru neophodno je prijaviti se na šalter za putnike u tranzitu.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Za transport sa aerodroma možete koristiti taksi usluge svakog dana tokom radnog vremena. U okviru aerodroma se nalazi dispečerski pult gde zainteresovani mogu dobiti sve potrebne detalje i eventualno poručiti vožnju.

U delu aerodroma za dolaske možete dobiti informacije ukoliko želite da iznajmite automobil.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Podgorica poseduje parking prostor sa 213 mesta za automobile i 10 mesta za autobuse. U prvoj liniji parkinga, označena su 4 parking mesta namenjena za putnike sa posebnim potrebama.

Zadržavanje prvih 15 minuta na parkingu se ne naplaćuje.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

Prodavnice

Duty Free Shop – se nalazi neposredno nakon prolaska pasoške kontrole. Možete naći veliki izbor parfema, kozmetičkih proizvoda, slatkiša, igračaka, suvenira, alkoholnih pića, cigareta…

Tabacco Shop – u severnom delu, u blizini šaltera za registraciju putnika. Poseduje grickalice, slatakiše, osvežavajuća pića, gedžete…

Tobacco S Press – smešten u južnom delu putničkog terminala, u holu za dolaske. Možete kupiti cigarete, dopunu za mobilne uređaje, knjige, štampu, magazine, cd i dvd izdanja…

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Osoblje aerodroma će pomoći putnicima sa invaliditetom ukoliko su zatražili pomoć prilikom prolaska pasoške, carinske i sugurnosne kontrole, ukrcavanja i iskrcavanja.

Parking za osobe sa invaliditetom

Na parkingu postoje mesta namenjena osobama sa umanjenom sposobnošću kretanja. Toaleti i sve staze do aviona su prilagođene osobama sa invaliditetom. Takođe, postoji namenski autobus za prevoz putnika do ili od aviona, ukoliko je to potrebno.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa-aerodroma-Podgorica

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cvijetin

Slab im je internet

5 godina ago
Anonimni

Nada

Sve naj naj

5 godina ago
Anonimni

Nada

Savršeno

5 godina ago

Review Podgorica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *