O aerodromu

Međunarodni aerodrom Kalsrue Baden Baden (Flughafen Karlsruhe / Baden-baden) udaljen je 40km od Karlsruea i 25km od banje Baden Badena. Opslužuje uglavnom low cost kompanije i namenjen je čarter letovima.

Aerodrom Karsrue Baden-Baden ima oko 1,1 miliona putnika godišnje. Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona naslovaLounges

lounge

Elit salon sa konferencijskom salom nalazi se na terminalu, dostupan je WIFI, TV, monitori sa informacijama o letu, osvežavajući napici, bar na bazi samoposluživanja.

ikona naslovaWiFi

wifi

WIFI je besplatan prvih 30 minuta. Nakon toga, doplaćuje se.

ikona naslovaCheck In

check-in

Na aerodromu je potrebno doći dva sata pre zakazanog leta. Prijava za letove unutar Nemačke počinje 1.5 sat pre zakazanog leta. Na aerodromu se nalazi 20 šaltera za prijavu na let.

Za letove aviokompanija Eurowings, Ryanair i Wizzair šalteri za prijavu na let zatvaraju se 40min pre poletanja, dok za letove aviokompanija Air Serbia i Tuifly 45min pre poletanja.

Moguća je i prijava na let preko interneta i mobilne aplikacije za određene aviokompanije.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Terminal aerodroma Karlsrue Baden Baden nalazi se na prizemlju zgrade gde se nalazi zona za dolaske i odlaske, parking kao i drugi sadržaji koji nude različite usluge putnicima.

Na aerodromu se nalazi 20 šaltera za prijavu  na let kao i 8 gejtova za ukrcavanje. Za transfer putnika do aviona koriste se autobusi.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Prevoz sa aerodroma Karlsrue

  • Voz – postoje dve železničke linije: Inter City Express i TGV do gradova Baden Badena i Rastata. Gradovi Karlsrue i Baden Baden povezani su sa voznom linijom. Od železničke stanice do aerodroma moguće je doći organizovanim autobuskim linijama Flixibus
  • Gradske autobuske linije 285 i 234 koje saobraćaju od aerodroma do Baden Badena na svakih pola sata, kao i od aerodroma do Rastata na svakih pola sata. Vikendima je red vožnje drugačiji. Linija 108 dostupna je do Frankfurta, Ciriha, Strazbura
  • Taksi vozila dostupna su ispred terminala, gde je moguće ugovoriti vožnju
  • Rent-a car vozilo moguće je iznajmiti na poslovnicama na aerodromu.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Karlsrue Baden Baden poseduje 3500 parking mesta. Na parkingu se nalaze dugoročna parking mesta P3, P4, P5, P11, P13, P14, P15 kao i kratkoročni parking P16. Parking zone su udaljene od terminala 10 do 15 minuta.

Cena parkinga od 3 do 7 dana iznosi 59eur, za dodatni dan 16eur. Parking je obezbeđen video nadzorom, dostupne su usluge pranja koje se dodatno naplaćaju.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Na aerodromu se nalazi Travel value duty free shop sa širokom ponudom kozmetike, parfema, nakita, slatkiša. Prodaja cigareta i alkoholnog pića moguća je samo putnicima koji lete u zemljama koje ne pripadaju EU i na Kanarskim ostrvima.

Ostali sadržaji:

  • barovi, kafići, restorani, kiosci brze hrane
  • menjačnice, bankomati
  • konferencijska sala
  • soba za molitvu

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Lica kojima su potrebna invalidska kolica neophodno je da obaveste aviokompaniju 48h pre poletanja. Na aerodromu se nalaze označena parking mesta, specijalni toaleti, posebni audio sistem kao i taktilna podloga.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Dragan Mikic

Simpatican aerodrom, leteo sam iz Nisa sa kompanijom Air Srbija….Imaju veoma lepe suvenire

5 godina ago
marko

Sanja

Samo sam kratko bila ali vrlo lep aerodrom

5 godina ago

Review Karlsruhe Baden Baden.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *