Etihad Partners alijansa je partnerstvo između 8 avio kompanija putem kojih su dostupne kombinovane mreže konekcija od preko 350 destinacija, na svih 6 kontinenata.

pronadji-let-cta-dugme

Ovo partnerstvo između kompanija Etihad Airways, AlitaliaAir Serbia, Air Seychelles, Jet Airways i Etihad Regional pruža visoke standarde komfora i gostoprimstva.

Pogodnosti Etihad Airways Alijanse

  • Praktičnost i dobru povezanost – u okviru jedne karte putnici mogu putovati preko više avio kompanija. Na taj način mogu da dođu do bilo koje destinacije u okviru Partners mreže
  • Nagrade – kao korisnici lojalnih programa članica ove alijanse, putnici mogu zaraditi besplatne milje i trošiti ih na svim letovima. Mogu ih menjati za neke usluge ili čak umanjiti cenu avio karte za naredni let.
  • Udobnost – potpuno ravan krevet na letovima biznis i prve klase koji su duži od 8 sati
  • Profesionalnost i uslužnost – visoki standardi komfora i gostoprimstva

Glavno čvorište kompanije Etihad Airways je aerodrom Abu Dabi. On nudi odlične konekcije na relacijama između Indije i Evrope, Indije i Australije sa Bliskim Istokom, kao i između Azije i Evrope i Afrike.

Benefiti letenja članicama grupe

Ukoliko često letite kompanijama koje pripadaju ovoj alijansi imate mogućnost da sakupljate milje za iskorišćene avionske karte. Kada sakupite dovoljan broj imate mogućnost zamene za avio kartu preko bilo koje od osam članica ove grupe.

Nastanak alijanse

Glavni generator Etihadovog rasta i razvoja je strateško partnerstvo sa drugim prevoznicima odnosno „alijansa kapitala“. Napravljena je mreža prevoznika u drugim krajevima sveta u kojima Etihad ima vlasnički udeo. Do avgusta 2013. godine u ovoj mreži našli su se: Virgin Australia (20%), Air Berlin (29%), Jet Airways (24%), Air Serbia (49%), Air Seychelles (40%), Aer Lingus (4%) udela i Darwin Airline (34% udela). Kasnije se priključila se i Alitalia sa kojim je Etihad dogovorio kupovinu 49% vlasništva.

Navedene kompanije se u velikoj meri razlikuju među sobom. Neke su veliki prevoznici sa velikom flotom, a neke su mali regionalni igrači. Neke avio kompanije su nacionalni prevoznici, dok neke lete samo na kratkim i srednjim destinacijama. Ipak,  sve one imaju i jednu zajedničku tačku. Sve su u trenutku ulaska Etihada na tržište bile u manjim ili većim problemima. Bilo je kompanija koje su bile i na korak od obustavljanja operacija i ulaska u likvidaciju.

Aviokompanije članice

Programi lojalnosti

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Hrvoje Korac

Planiram da postanem njihov član!

5 godina ago
Filip Krstic

Letim Etihadom stalno, imam potrebu poslovno da idem u Abu Dabi, tako da mi se bas isplati da skupljam milje. Razne benefite nudi ova grupacija

5 godina ago
Doktor Markovic

Kombinujem Air Serbia, Alitalia i Etihad i skupljam milje. Mada, ipak mi se najvise svidja Etihad

5 godina ago
Jeca Peca

Zaradila sam preko 500.000 milja tokom svojih sluzbenih putovanja i lepo sam ih zamenila. Ko je u mogucnosti preporucujem

5 godina ago

Review Etihad Airways Partners.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *