O aerodromu

Aerodrom Banja Luka udaljen je 23km od grada i nalazi se u mestu Mahovljani. Za civilno vazduhoplovstvo otvoren je 1997. godine. Jugoslovenski aerotransport je obavio prvi promotivni let sa aerodroma 1998. godine, što je označilo začetak međunarodnog prevoza putnika.

Osnovne informacije

ikona airport

BNX

ikona money

BAM

ikona naslovaWiFi

banja-luka-wifi

Na aerodromu je WIFI besplatan. Dovoljno je da uključite wifi na telefonu i prepoznaćete mrežu koja je otvorena i kojoj možete da pristupite i surfujete.

ikona naslovaCheck In

Check-in-na-aerodromu

Prijavu na letu je moguće obaviti:

  • na sajtu određene aviokompanije – prijava je vremenski ograničena i potrebno je izvršiti nekoliko sati pre let
  • na šalteru aerodroma – otvaraju se 120min pre poletanja, nakon obavljene prrijave, putnici dobijau kartu za ukrcavanje.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Na aerodromu se nalazi jedan terminal na kome se obavljaju polasci i dolasci.

Da pogledate red letenja kliknite ovde

ikona naslovaTransport sa aerodroma

Banja-Luka-letovi-transport

Aerodrom se nalazi nadomak izlaza na autoput Banja Luka-Gradiška. Povezan je sa okolnim saobraćajnicama što omogućava lak i jednostavan transport do aerodroma.

Prevoz autobusom

Prevoz do aerodroma je moguć autobusima agencije Smiljić koji saobraćaju od grada Banja Luke do Aerodroma Banja Luka po utvrđenom redu vožnje shodno zakazanim letovima.

ikona naslovaParking i garaža

Banja-Luka-parking

U blizini terminala nalazi se parking prostor sa 100 mesta. Cena parkiranja iznosi 2KM za 1h, dok cena dnevnog parkiranja iznosi 4KM.

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Na aerodromu se nalazi kafić gde je moguće poručiti čaj, kafu, sveže sokove kao i alkoholna pića. Moguće je kupiti sendviče i grickalice.

U blizini se nalazi i kiosk sa novinama, cigaretama i slatkišima, bankomati i menjačnica.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Ukoliko vam je potrebna asistenacija na aerodromu, potrebno je unapred poslati zahtev aviokompaniji. Prevoz kolica sa baterijama je moguć uz prethodno odobrenje aviokompanije. Potrebno je navesti koju vrstu baterija koriste invalidska kolica.

Osoblje aerodroma pruža asistenciju prilikom prijave na letu, ukrcavanje u avion, izlazak iz aviona i obavljanje svih procedura vezanih za pasošku i carinsku kontrolu.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Petar Đorđić

Lako stignem do aerodroma, brzo se čekiram..tamo nema čekanja, nema gužvi ..što je odlično! Restoran da se otvori- sugestija..

5 godina ago

Review Banja Luka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *