Rezervišite avio karte na liniji Beograd Ljubljana i upoznajte glavni i ujedno najveći grad Slovenije. Smešten u podnožju Alpa, nalazi se na obalama reke Ljubljanice u središnjem delu zemlje.

Kulturni, ekonomski i politički centar regije, prepoznatljiv po zmaju kao simbolu, postaje veoma značajna turistička destinacija.

Blizina zimskih centara, sačuvana stara zdanja, uređenost i tradicionalna ljubaznost razlog su sve veće posećenosti jedne od najmanjih evropskih prestonica.

Ne propustite jedinstvenu promo akciju i obezbedite povratne avio karte po ceni već od 89€. Sve upite možete slati na [email protected].

Beograd Ljubljana rezervacija avio karte

Do Ljubljane postoje direktni letovi avio kompanija Air Serbia iz Beograda i Montenegro Airlines iz Podgorice.

Ukoliko planirate putovanje iz Niša do Ljubljane, kompletnu ponudu možete pogledati ovde.

SlovenijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Beograd Ljubljana avio karte – Znamenitosti

 

Kada obezbedite avionske karte za direktan let do Ljubljane, nemojte propustiti priliku za obilazak znamenitosti od kojih se posebno izdvajaju:

  • Prešernov trg i Tromostovlje

Dobio je ime po najpoznatijem slovenačkom pesniku, Francu Prešernu. Nalazi se u srcu Ljubljane i krase ga bronzani spomenih podignut njemu u čast i tri pešačka mosta. Na ovom trgu možete videti i predivnu franjevačku crkvu izgrađenu u XVII veku.

  • Ljubljanski Dvorac

Poznat i kao Ljubljanski Grad, dominira slovenačkom prestonicom i nalazi se na uzvišenju iznad samog centra. Do srednjevekovnog dvorca možete doći i žičarom, a cena karte sa ulaznicom za toranj (sa koga se pruža spektakularan pogled) i virtuelni muzej je 5€.

  • Zmajski most

Jedan od glavnih simbola grada. Nastao je u XIX veku. Na četiri kraja mosta preko Ljubljanice postavljena su četiri zmaja raširenih krila delo vajara Jurija Zaninovića.

  •  Park Tivoli

Najveći i najlepši prak u gradu. Ovo je ujedno i omiljeno šetalište i mesto za odmor Ljubljančana i brojnih turista. Posebno zanimljiv je dvorac u parku u kome se danas nalazi međunarodni Grafički fakultet, kao i Jakopičeva promenada. Na obodu parka nalazi se i Moderna galerija, jedna od najpoznatijih u zemlji.

Imajte u vidu da se cene avionskih karata menjaju i rastu kako se bliži datum putovanja.

ikona naslovaShopping

beograd-bejrut-avio-karte-shopping

Šoping kroz Ljubljanu je spoj ugodne šetenje gradskim ulicama i razgledanja.

Prodavnice u Ljubljani

 

BTC City sadrži više od 450 radnji široke ponude. Tu se nalazi i sportski centar, multipleks bioskop, zabavni centar i vodeni park Atlantis.

Galeria Emporium je velika robna kuća sa mnoštvom domaćih i stranih bredova. Ima pet spratova i nalazi se na Prešernovom trgu.

Shopping Center Citypark se nalazi u Šmartinskoj ulici. Pored prodavnica i bitika, sadrži preko 120 radnji i restorana, a radi svakodnevno.

Predlažemo da budete brzi i iskoristite jako povoljne cene direktnih letova avio kompanije Air Serbia iz Niša.

Red letenja

 

Srpska nacionalna avio kompanija svakodnevno saobraća između Beograda i Ljubljane. Iz Niša avioni lete dva puta nedeljno.

Montenegro Airlines između Podgorice i Ljubljane saobraća pet puta nedeljno.

Hrana (restorani)

Hrana

Slovenačka nacionalna kuhinja poznata je po svojoj raznolikosti. Oseća se snažan kulinarski uticaj Italije, Mađarske, Austrije i Mediterana.

Specijaliteti

 

Bledska krempita – jedna od prvih pomisli kad se pomene Slovenija jeste bledska krempita. Velika, puna krema i šlaga, još ako je probate pored Bledskog jezera, pravi je užitak.

Prekmurska gibanica
 je tradicionalna slovenačka pita. Ona se sastoji od četri različita fila: maka, jabuka, sira i oraha.

Kranjske kobasice su tradicionalni slovenački specijalitet. Izvorni recept potiče još iz 1896. godine i nekada su se mogle nabaviti samo u Sloveniji.

ikona naslovaHoteli

hotel

Smeštaj u Ljubljani se može klasifikovati u nekoliko kategorija:

  • Luksuzni hoteli
  • Hosteli
  • Stanovi na dan
  • Apartmani

Kada kupite jeftine avio karte, najveću ponudu smeštaja po najpristupačnijim cenama potražite na ovom linku.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Sa aerodroma Jože Pučnik do centra grada možete doći koristeći:

Autobus – Cirkuliše na svakih sat vremena i cena prevoza je 4€.  Vožnja traje 50 minuta. U pitanju gradski autobus koji staje na svakoj stanici do centra, tako da se naoružajte strpljenjem.

Taxi – stajalište se nalazi ispred dolaznog terminala, a cena do centra iznosi između 30 i 35€, zavisno od odredišta.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Slovenački

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

LJU

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Ljubljana

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Kleopatra

Najbolja pica koju sam jeo

5 godina ago
bojan

Dusan R

Odusevio sam se kada sam video da je Air Serbia uvela direktan let iz Nisa do Ljubljane, kao da su mene pitali. Fenomenalna cena avio karte, jedino sto se predati prtljag doplacuje.

5 godina ago

Dejan Marinković Dexa

Traže se jeftine, najjeftinije karte i ako ima neka promocija za let Beograd Ljubljana. Da li imate neke promo letove i promotivne cene za januar sledeće godine? Neka akcija?

5 godina ago

Margita Košević

Potrebna mi je jeftina avio karta za 05.04.2020 i povratak ze mesec dana. Poletanje bi volela iz Beograda, a ako nema onda može i iz Niša. AKo može najjeftinija ponuda – ona što ima samo ručni prtljag.

5 godina ago

Cile Podgorica

Koliko košta avionska karta Podgorica Ljubljana?

5 godina ago

Review Ljubljana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *