Flying Blue

Flying Blue je program predviđen za lojalne putnike avio kompanije Air France. Pri kupovini i obavljanju datog leta se sakupljaju milje ili poeni, koji se dodaju na Flying Blue račun korisnika. One se mogu zameniti za niz pogodnosti koje su u ponudi po statusima nivoa članstva.

pronadji-let-cta-dugme

Aviokompanije članice

Registracija

Flying-Blue-registracija

Registracija je besplatna i možete je obaviti na web stranici Air France Login, nakon čega se dobija identifikacioni broj računa na koji se dodaju sakupljene milje.

Sakupljanje milja

Milje se sakupljaju pri svakom letu sa avio kompanijom Air France i njenim partnerskim avio kompanijama KLM, JOOP i HOP. Prilikom rezervacije karte se dobija identifikacioni broj na čiji račun se dodaju milje 24 h nakon leta. Broj zavisi od sume novca koji potroši i nivoa Flying Blue članstva. 

Broj milja koji se dobija po potrošenom 1€ na nivoima članstva:

  • Explorer:
  • Silver: 6
  • Gold: 7
  • Platinum: 8

Ukoliko je karta plaćena drugom valutom, automatski se obračunava visina iznosa u eurima i dodaje na račun korisnika.

Prilikom obračuna milja, takse se ne uzimaju u obzir, ali se obračunavaju troškovi prevoza i svih dodatnih usluga koje putnik koristi po svom izboru.

Milje se mogu zaraditi:

  • kupovinom usluge dodatnog sedišta, sedišta u prednjem delu aviona, dva sedišta u istom redu i dva u gornjem nivou aviona
  • izborom “A la carte” menija, korišćenjem partnerskih hotela, online butika, rent a car kompanija

Trošenje milja

Flying-Blue-trosenje-milja

Sakupljene milje se mogu trošiti na avio kartu, promenu na višu klasu (upgrade), hotelski smeštaj, rent-a car, pokloniti ili prebaciti na neku drugu osobu. Takođe, postoji opcija i da se doplati da bi se dobio određen broj milja potreban za željenu uslugu.

Kupovina avio karte

Milje se mogu trošiti na kupovinu jednosmerne ili povratne karte na svim letovima avio kompanije Air France, KLM, JOON i HOP, u ekonomskoj, premium ekonomskoj i biznis klasi, do poslednjeg raspoloživog mesta. Takse i troškovi prevoza se ne mogu platiti putem milja, već u trenutku rezervacije.

Dodatne usluge

Milje se mogu zameniti za neku od dodatnih usluga: sedište do izlaza, “A la carte” menija, dodatni prtljag, višak prtljaga …

Šoping

Flying Blue članovi mogu trošiti milje na šoping putem interneta na Air France sajtu ili na neke od proizvoda u ponudi u Flying Blue online radnji (kozmetika, elektronski uređaji, kozmetički preparati…).

Dobrotvorne svrhe

Sakupljene milje se mogu dati u dobrotvorne svrhe, nekoj od organizacija kojima je neophodna pomoć a nalaze se na sajtu Air France.

Statusi članstva

U okviru Flying Blue programa postoji mogućnost prelaska na viši statusni nivo u zavisnosti od broja statusnih milja na računu ili poena (experience points) koji se dobijaju u odnosu na vrstu leta i putničke klase. Svaki od ovih statusa članstva nosi sa sobom niz pogodnosti i benefita.

Postoje 4 nivoa članstva:

  • Explorer – status koji dobija svaki novi član ovog programa; 10 % popusta na kupovinu usluge sedišta
  • Silver (SkyTeam Elite)25 000 statusnih milja ili 100 poena; prioritetna prijava na let, ukrcavanje i prtljag; 25 % popusta na kupovinu usluge sedišta; besplatan izbor standardnog sedišta, dodatni prtljag
  • Golden (SkyTeam Elite Plus) – sa sakupljenih 40 000 milja ili 180 poena; pristup salonu širom sveta, prioritetna prijava, ukrcavanje, iskrcavanje, prioritetni prtljag; 50 % popusta na kupovinu usluge sedišta; besplatan izbor standardnog sedišta za dve osobe, dodatni prtljag
  • Platinum (SkyTeam Elite Plus) – 70 000 statusnih milja ili 300 poena; pristup salonima širom sveta, besplatna kupovina dodatne usluge za sedište, prioritetna prijava na let, ukrcavanje, iskrcavanje, prioritetni i dodatan prtljag; platinum servis dostupan 24h, 7 dana u nedelji.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sanja Danilović

Letela sam iz Njujorka za Čikago kompanijom Delta. Hteli su da mi naplate prtljag 25$ u jednom pravcu. Kada sam im dala broj FLying Blue prtljag je bio besplatan. Vredi da se registrujete jer ništa ne košta, a razni su benefiti

5 godina ago

Review Flying Blue.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *