Glavni grad pokrajne Zapadni Kejp se uz Pretoriju smatra prestonicom Južnoafričke Republike. Smešten u Stonom zalivu, iznad koga se uzdiže istoimena planina, nalazi se na krajnjem jugu Atlanskog okeana u neposrednoj blizini Rta dobre nade.

Ovu jako poznatu i značajnu luku, krasi fascinantno prirodno okruženje, duge peščane plaže i zdanja nastala u autohtonom holandskom arhitektonskom stilu.

Kejptaun je pored Kaira najposećenija afrička destinacija i jedna od najlepših metropola kontinenta.

Avio karte za Kejptaun rezervišite online na našem sajtu. Najbolje cene i konkecije ima Qatar Airways, pa obavezno pogledajte i njihove letove.

Južna AfrikaDržava
AfrikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko odlučite da posetite Kajptaun, brojne znamenitosti su vam na raspolaganju, a napopularnije koje preporučujemo da posetite su:

  • Nacionalni park Stona planina
  • Plaža Blauveberg 
  • Botanička bašta Kirstenboš
  • Rt dobre nade
  • Muzej Distrikta šest

Osim planine i okeana, Kejptaun je poznat i po šetalištu Viktorija i Alfred, dokovima sa restoranima, kafićima i prodavnicama . Odatle možete da odete i na vožnju brodićem po luci ili kanalima, posetite akvarijum, obiđete muzej Savremene afričke umetnosti (MOCAA) ili jednostavno odmorite nakon celog dana obilazaka.

ikona naslovaShopping

Šoping

Umetnine i suvenire, koji će vas podsećati na boravak u ovoj metropoli, potražite u nekoj od radnji i galerija u četvrti Cape Quater.

Omiljeno mesto za kupovinu u kojoj se nalaze butici brojnih svetskih i domaćih brendova je ulica Long Street. U njenom nastavku nailazite na Church Street, gde možete naći prodavnice sa izuzetnim ručno rađenim predmetima od keramike i skupocenim nakitom.

Postoji veliki izbor tržnih centara sa širokom ponudom garderobe i namirnica, a neki od njih su: Victroria Wharf, Canal Walk i Tyger Valley Shopping Centre.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ako je vaše sledeće odredište grad na Rtu dobre nade, najveću ponudu i najpovoljnije cene smeštaja možete naći na linku hoteli u Kejptaunu.

Rezervišite avio karte za Kejptaun na vreme!

Imajte u vidu da su cene avio karata niže ukoliko rezervaciju i kupovinu obavite minimum 2 – 3 meseca pre putovanja.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

ZAR

ikona language

Engleski i Zulu

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip D)

ikona airport

CPT

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jevdokija

Kafici ne rade posle 21h

5 godina ago

Review Kejptaun.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *