Boeing 717-200

avion-15Boeing 717 200 pripada familiji aviona Boeing 717. To je mlazni avion sa dva motora koji je predviđen da saobraća od kartkolinijskih do srednjelinijskih letova. Avion je dizajniran i prvobitno služio kao MD-95, a kasnije 1997. godine pripojen ovoj porodici pod čijim nazivom je počeo da saobraća 1999. godine.

Sa kapacitetom od 134 sedišta, kabina je dizajnirana tako da pruža udobnost tokom putovanja. Konfiguracija kabine je sa jednim prolazom.

Karakteristike aviona

Boeing 717 200 sadrži kokpit za dve posade. Dizajn kabine se zove Advanced Common Flightdeck (ACF) i deli se sa MD-10 i MD-11. Karakteristike palube uključuju elektronski sistem instrumenata, dvostruki sistem upravljanja letom, centralni sistem za prikazivanje grešaka i sistem globalnog pozicioniranja.

Na raspolaganju su mogućnosti automatskog sletanja kategorije IIIb za operacije u lošim vremenskim uslovima i buduće vazdušne navigacione sisteme.

Kao i njegovi prethodnici DC-9 / MD-80 / MD-90 ima raspored 2+3 sedeća mesta u glavnoj ekonomskoj klasi, pružajući samo jedno srednje sedište po redu, dok ostali jednosmerni džet-setovi.

Za razliku od svojih prethodnika, McDonnell Douglas je odlučio da ne nudi MD-95/717 fleksibilnost ukrcavanja na krutim stanicama, sa ciljem da maksimizira efikasnost goriva kroz smanjenje i pojednostavljenje što više pomoćne opreme.

Volotea poseduje 17 aviona ovog tipa u svojoj floti, sa kapacitetom od 125 mesta. Delta Airlines poseduje u svojoj floti ova tip avina.

Delta Airlines trenutno leti sa oko 60% od svih 717 ikada napravljenih, dok Qantas Airways  i Havaiian Airlines, drugi i treći najveći korisnici ne planiraju da se odreknu svojih aviona.

Dve decenije nakon što je prvi put leteo, ova serija je i dalje ostala jaka. To je znak odličnog i kompaktnog aviona sa kojim se avio kompanija ponosi.

Da pogledate karakteristike sedišta i mapu aviona kliknite ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Boeing

Model: 717-200

Kapacitet sedišta: 134

Dužina: 37.8

Raspon krila: 28.47

Brzina krstarenja: 810km/h

Visina krstarenja: 9.500m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Acim

Sedeo sam pored prozora na krilu, nije bas neki pogled

5 godina ago

Review Boeing 717-200.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *