O aerodromu

Viljnus VNO (Vilnius International Airport) je najveći međunarodni aerodrom u Litvaniji.

Nalazi se 7km južno od centra grada Viljnusa. On predstavlja čvorište za niskobužetne avio prevoznike kao što su Ryanair i Wizz Air.

Da pogledate red letenja, sletanja i poletanja sa ovog aerodroma kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

VNO

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Kako je u pitanju manji aerodrom, postoji jedan salon koji je na raspolaganju putnicima. Biznis salon se nalazi u delu za odlaske, na trećem spratu.
Salon ima Wifi mrežu, novine, televiziju, telefon itd. Putnicima su u ponudi grickalice, alkoholna i bezalkoholna pića. Ulaz u ovaj salon se može platiti na vratima, za odrasle iznosi 29€, dok je za decu ispod 12 godina 7€.

ikona naslovaWiFi

wifi

Na ovom aerodromu je korišćenje interneta besplatno i dostupno svim putnicima. Sve što treba da urade jeste da se povežu sa Free WiFi Vilnius Airport mrežom.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnicima koji su odlučili da se čekiraju na aerodromu se savetuje da dođu 2h pre leta. Najkasnije se može čekirati 30min pred let ali to nije preporučljivo.
Avio kompanije SAS, LufthansaAustrian Airlines i Turkish Airlines imaju interaktivne kioske na ovom aerodromu, što predstavlja bržu opciju čekiranja.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Ovaj aerodrom ima jedan terminal. Na prvom spratu su dolasci i odlasci, dok su na drugom i trećem samo odlasci.

Avio prevoznici koji svakodnevno poleću i sleću sa ovog terminala: Belavia, Turkish Airlines, Lufthansa, LOT, Wizz Air, Nordica, Aeroflot, itd.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Viljnus transport

  • Autobus – autobusom do centra grada je potrebno nekih 20min, a cena karte u jednom smeru iznosi 1€. Javni prevoz počinje sa radom oko 05:00 a završava oko ponoći.
  • Voz – postoji poseban aerodromski voz koji prevozi do centra. Vozom je potrebno 7min da se stigne do centra a karta iznosi 0.70€. Može se kupiti online, u vozu ili na stanici.
  • Taxi – taksi se može naći kod terminala za dolaske. Svi taksisti prihvataju keš i kao i kartice. Zavisno od lokacije se kreću i cene, od 10€ do 20€ uglavnom bude vožnja do centra.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Postoje dve vrste parkinga – kratkoročni i dugoročni.

Kratkoročna parking mesta (P2, P3 i PC) su blizu terminalu. Prvih 15min na parking mestu PC se ne naplaćuje.

Dugoročni parking se nalazi na nekih 70m od aerodroma i predviđen je za putnike koji napuštaju državu na duži period.

ikona naslovaFree Shop

Aerodrom poseduje apoteku, knjižaru, Duty free prodavnicu, par manjih marketa.

Postoje dve menjačnice – jedna je u delu za dolaske, druga u delu za odlaske. Bankomati se nalaze u delu za dolaske.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Viljnus Međunarodni aerodrom Viljnus VNO (Vilnius International Airport) je najveći aerodrom u Litvaniji.
Nalazi se 7km južno od centra grada Viljnusa. On predstavlja čvorište za niskobužetne avio prevoznike kao što su Ryanair i Wizz Air.

Da pogledate red letenja, sletanja i poletanja sa ovog aerodroma kliknite ovde.aerodrom je aktivan 24h dnevno. Po dolasku ili odlasku, putnici sa umanjenom sposobnošću kretanja ili bilo kojim drugim invaliditetom mogu zatražiti asistenciju bilo kada.

Postoje specijalna dugmad za poziv na parkingu, na autobuskim stajalištima, u sklopu samog terminala, čijom aktivacijom se može zatražiti asistencija. Po potrebi, putnici od strane osoblja aerodroma mogu zatražiti da ih dočekaju na aerodromu, da ih isprate do prevoza, itd.

Sama infrastruktura aerodroma je prilično adaptirana za putnike sa invaliditetom – posebno dizajnirani toaleti, liftovi, parking mesta itd.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Seratlic

Luka

Bas lljubazno osoblje

5 godina ago

Review Viljnus.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *