O aerodromu

Međunarodni aerodrom Mostar je aerodrom koji se nalazi u selu Ortiješ, 7.4km jugoistočno od Mostara. Otvoren je 1965. godine. Godine 1984. ovaj aerodrom je proglašen za alternativni aerodrom grada Sarajeva, tokom zimskih Olimpijskih igara.

O aerodromu

Aerodrom je privlačan turistima zbog poznatog svetišta u selu Međugorje, koje je udaljeno 20km od Mostara. Aerodrom je u vlasništvu istoimenog grada i grada Zagreba.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

OMO

ikona money

BAM

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnicima se preporučuje da se za vreme i  način prijave na let raspitaju kod avio kompanije sa kojom putuju. Neophodno je da kod sebe imate broj elektronske avio karte ili šifru rezervacije kako bi odradili čekiranje bez problema.

Generalno pravilo je da putnici trebaju biti na aerodromu najmanje 2 sata pred putovanje, kako bi se na vreme prijavili na let.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Putnici koji imaju presedanje na aerodromu između jednog lokalnog leta na drugi, najmanje vreme potrebno da se ukrcaju sa jednog leta na drugi iznosi 20 minuta, dok je za ostale letove najmanje potrebno vreme 60 minuta.

U okviru transfer zone imate toalete i nekoliko kafića.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Javni transport nije organizovan.

Putnici mogu koristiti taksi i rent-a-car usluge sa aerodroma. Najjeftinije je ako možete unapred da dogovorite cenu ili pozovete taksi telefonom. Može da se desi da vam taksisti naplate više ukoliko bez poziva uđete u vozilo.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking na aerordormu je besplatan, sa obezbeđenom rasvetom i nadzorom.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

Na aerodoromu se nalazi nekoliko duty free prodavnica i menjačnica. Pre leta možete tu kupiti neke sitnice ili napraviti pauzu i popiti kafu.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Putnici sa invaliditetom i posebnim potrebama se savetuju da se konsultuju sa svojom avio kompanijom u vezi specijalnih zahteva za ove situacije.

Ukoliko aviokompanija odobri kolica, čeka će vas osoblje aerodroma na samom izlasku iz aviona i brinuti o vama dok vas neko ne preuzme tj. dođe po vas.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa aerodroma Mostar

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Dzoni

Kul aerodromčić

5 godina ago

Review Mostar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *