Jedan od najlepših gradova Bosne i Hercegovine, Mostar, kroz koji protiče reka Neretva, nalazi se na jugu zemlje okružen krečnjačkim brdima.

Poznat po etničkoj raznolikosti i specifičnoj arhitekturi nastaloj pod uticajem brojnih osvajača, prepoznatljiv je po impozantnom Starom mostu, koji vekovima fascinira svakog ko ga ugleda.

Rodno mesto Šantića i večita inspiracija Ive Andrića, odiše duhom prošlih vremena kojim privlači brojne turiste i pravi je izbor odmora i užitka.

Avionske karte za Mostar možete rezervisati online na našem sajtu. Trenutno postoje samo letovi sa međusletanjima – kombinovano lete Croatia Airlines i Lufthansa.

Bosna i HercegovinaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Preporučujemo vam da pri boravku u Mostaru obavezno posetite:

  • Stari most
  • Karađozbegovu džamiju
  • Kazandžiluk
  • Muzej Hercegovine
  • Kuću Muslibegovića

ikona naslovaShopping

Šoping

Šetajući ulicama Mostara, naići ćete i na stari bazar, Kujundžiluk. Tu se još uvek proizvode autentični suveniri, umetnine i ručno rađeni predmeti od bakra. Tu se takođe mogu naći i brojne galerije i juvelirnice sa dugom tradicijom.

Sve popularniji među posetiocima su i tržni centri Mepas Mall i Piramida Shopping Center.  U okviru njih je veliki broj radnji domaćih i svetskih modnih brendova.

Hrana (restorani)

Hrana

Bosanskohercegovačku tradicionalnu kuhinju karakterišu balkanski specijaliteti, koji spajaju ukuse Istoka i Zapada. Posebno treba izdvojiti teletinu, jagnjetinu, piletinu i ribu (pastrmku koja se uzgaja u rekama širom BiH, morsku ribu i druge plodove mora).

Mnogi obroci uključuju mahunarke, voće i povrće, naročito tikvice, šargarepu, paprike, patlidžane, spanać, pasulj, luk, beli luk i paradajz. Od začina se koristi: so, biber, ljuta papričica, peršun, lovor, bosiljak i dr.

Upotreba svežih namirnica, proizvedenih na prirodan način, čini ovu kuhinju posebno ukusnom i kvalitetnom. Sosovi su prirodni, jer se zasnivaju na povrću, a često se uz obrok pije i jogurt.

Kupite online avio karte za Mostar i probajte njihova tradicionalna jela!

Hercegovačka kuhinja se malo razlikuje od bosanske: koristi više povrća u pripremi jela, ukusnija je i laganija. Trpeza je nepotpuna bez mlečnih proizvoda: mleka, jogurta, kajmaka i mladog sira.

Mostar je pun ugostiteljskih objekata u kojima se mogu probati izvanredna jela po prihvatljivoj ceni. U najekonomičnije spadaju buregdžinice, u kojima se mogu dobiti slane i slatke pite, a u nekima i topli tradicionalni obroci koji se mogu jesti u restoranu ili poneti kući (aščinice).

ikona naslovaHoteli

Ako poželite da upoznate biser Hercegovine i uverite se u lepote ovog grada, veliki izbor najpovoljnijih cena možete naći na linku hoteli u Mostaru.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

BAM

ikona language

Bošnjački, Srpski i Hrvatski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

OMO

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Mostar

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jelica

Nocni zivot je odlican

5 godina ago

Review Mostar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *