Glavni i najveći grad savezne američke države Juta, Solt Lejk Siti, smešten nedaleko od obala Velikog slanog jezera, nalazi se na zapadu zemlje, okružen visokim planinama.

Osnovan od strane mormonskih doseljenika sredinom XIX veka, nekada važan rudarski centar, danas se smatra značajnim bankarskim, saobraćajnim i kulturnim sedištem.

Metropola koja je nedavno bila i domaćin Zimskih olimpijskih igara, modernim zdanjima, bogatom turističkom ponudom i brojnim skijalištima koja se nalaze u blizini, privlači sve više posetilaca sa čitavog kontinenta.

Kako doći u Solt Lejk Siti avionom?

Najbolje ponude avio karata za Solt Lejk Siti, najkraće putovanje i konekcije imaju aviokompanije Air Serbia i KLM, za let preko Amsterdama.

Sjedinjene Američke DržaveDržava
Severna AmerikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Popularna i omiljena odredišta Solt Lejk Sitija su:

 • Temple Square
 • Museum of Fine Arts
 • Great Salt Lake
 • Liberty Park
 • Park City

ikona naslovaShopping

Šoping

Solt Lejk Siti sadrži veliki broj šoping centara sa mnogobrojnim opcijama za kupovinu i zabavu.

 • City Creek centar  stambeni, šoping i poslovni kompleks koji sadrži više od 90 prodavnica i restorana, uključujući Nordstrom, Macy’s, Tiffany, Michael Kors.
 • Fashion Place šoping centar sa više od 120 velikih i malih trgovačkih radnji i restorana.  Jedno je od mesta sa najboljim i najvećim izborom odeće.
 • Gateway je najbolji trgovački centar sa 125 prodavnica i 23 restorana. Pored usluga kupovine i restorana, ovde se nalazi pozorište, muzej za decu i odrasle.
 • Trg trolejbusa popularna turistička destinacija sa barovima, restoranima i klubovima. Kupovina je bazirana na nameštaju, umetninama i dekoracijom, sa nekoliko prodavnica odeće i knjižara.

Hrana (restorani)

Hrana

Glavni gastronomski specijalitet u Solt Lejk Sitiju je crown burger – napravljen od goveđeg mesa i paštete sa američkim sirom, zelenom salatom, paradajzom, lukom i susamom. Burger sadrži začinjeni i gorki pastrami – posebno začinjeno goveđe meso.

Ponuda restorana i kioska brze hrana je impozantna. Restorani imaju menije sa: tartare tunom, morskim specijalitetima, bizonom na roštilju, patke sa hrastovim pudingom, pire krompir, rolnice sa medom, puterom i mnogobrojnim dezertima.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre putovanja u grad na obali slanog jezera, najveći izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama možete potražiti na linku hoteli u Solt Lejk Sitiju.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Vrste transporta

 • FrontRunner vozovi saobraćaju od Ogdena do Prova, sa 16 usputnih stanica. Železnička pruga duga je 142km, vozovi saobraćaju radim danima od 4:30h izjutra do posle ponoći. Vikendom je izmenjen red vožnje.
 • TRAX vozovi sa dužinom železničke pruge od 72km saobraćaju kroz jezgro grada, sa 5 usputnih stanica.
 • Autobuske linije povezuju Salt Lejk Siti, Ogden, Utah i grad Birgham. Sa železničkim linijama, velika je mogućnost putovanja prema ostalim gradovima.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Engleski

ikona time-zone

GMT -7:00

ikona plug

100 - 127 V
(Tip A)

ikona airport

SLC

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Svetlana Arsić

Svetlana Arsić

Nikada nisam bila, ali svakako je na mojoj listi zelja. Nadam se da je to sledeca destinacija i da cu avio karte kupiti na Abago

5 godina ago

Review Solt Lejk Siti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *