Jedan od najvećih austrijskih gradova, Linc, smešten u prostranoj kotlini na obalama Dunava, nalazi se na severu zemlje, nedaleko od granica sa Češkom i Nemačkom.

Nastao ne mestu rimskog vojnog utvrđenja, danas je važan centar teške industrije, ali i sedište kulture i obrazovanja prepoznatljivo po proizvodnji PEZ bombona.

Metropolu, jako popularnu među brojnim posetiocima, krase impozantna stara zdanja, palate, uređeni vrtovi i izuzetni muzeji i smatra se jednom od najlepših u ovom delu Evrope.

Gde kupiti Beograd Linc avio karte?

Jeftine avio karte za LInc je najbolje rezervisati za Lufthansa let preko Minhena na našem satu. Najbrže i najjednostavnije dođite do krajnje destinacije. Popunite datume putovanja i broj putnika na početku stranice i kliknite na dugme Pronađi letove.

AustrijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Boravak u Lincu obavezno iskoristite za obilazak:

  • Starog dvorca
  • Glavnog trga
  • Crkve Svetog Martina
  • Lentos muzeja savremene umetnosti
  • Botaničke bašte

ikona naslovaShopping

Šoping

Landstrase u Linzu je jedna od najpoznatijih i najposećenijih ulica za šoping. Tu se nalaze razne prodavnice koje nude širok asortiman proizvoda gde se može kupiti: odeća, obuća i modni dodaci. Ima puno salona nameštaja, kao i knjižara. Ovde možete pronaći i brojne međunarodne brendove.

Popularne ulice za šoping su takođe: Herrenstrase i Bischofstrase.

Hrana (restorani)

Hrana

Shodno bogatoj istoriji i uticaju velikog broja nacija, austrijska kuhinja je spoj: turske, srpske, mađarske, bugarske, češke, italijanske.

Tradicionalna jela koja se služe u Lincu su: bistra goveđa supa i juneće meso kuvano u supi sa povrćem, služi se uz sos od rena ili vlašca. Gulaš koji se najčešće jede sa rezancima, dimljeno kuvano meso sa kiselim kupusom, slatke i slane palačinke, razne vrste štrudli i knedli, među kojima su najčuvenije one punjene sa kajsijama.

Linc je poznat i po čuvenoj Lincer torti. Restorani nude neka od najlepših kulinarskih specijaliteta, kafići i taverne najbolja piva i vina.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre polaska na putovanje u glavni grad pokrajine Gornja Austrija, veliki izbor smeštaja po pristupačnim cenama možete pronaći na linku hoteli u Lincu.

ikona naslovaTransport

Transport
  • zapadno od Linca smešten je aerodrom Blue Danube – postoji autobuska linija od centra grada do aerodroma, cena karte je oko 3€
  • na svakih sat vremena polaze vozovi Intercity i Eurocity do Salzburga i Beča, a odaltle do svih važnijih prestonica i gradova možete da putujete
  • autobuski prevoz
  • taksi prevoz

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Nemački

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

LNZ

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Linc

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Andrej Krstić

Andrej Krstić

Nisam verovao da postoji ovako lepo mjesto

5 godina ago

Review Linc.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *