O aerodromu

Plavi Dunav Linc je međunarodni aerodrom na severu Austrije, koji opslužuje istoimeni grad, treći po veličini u zemlji, od koga je udaljen 14km. Čini ga jedan glavni terminal.

pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

LNZ

ikona money

EUR

ikona naslovaWiFi

wifi

Putnici i posetioci na aerodromu Plavi Dunav imaju slobodan pristup WiFi mreži, samo trebaju kliknuti na “linz airport free”.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava za let na redovnim letovima se otvara 60 minuta pre polaska, a zatvara 30 minuta pre polaska za putovanje na biznis klasi, odnosno 45 minuta na ekonomskoj klasi.

Na čarter letovima prijava za let se otvara 120 minuta pre putovanja, dok se zatvara u zavisnosti od toga sa kojom se kompanijom putuje.

Prijava preko interneta

Putnici se mogu prijaviti  na let preko interneta 24 sata pred putovanje na sledećim avio kompanijama: Austrian Airlines, Lufthansa i Eurowings.

Prijava na let noć pre putovanja

Ova usluga je besplatna za sve putnike na Austrian Airlines i Lufthansa letovima. Prijavljivanje je moguće između 16:00 i 18:30 i može se izvršiti na svim otvorenim šalterima za redovne letove.

Na ovom linku možete pogledati red letenja.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Ukoliko putnici presedaju na aerodromu, trebaju znati da imaju najmanje 20 minuta potrebno vreme da se ukrcaju iz jednog lokalnog leta na drugi. Prilikom prelaska sa lokalnih na međunarodne letove i obrnuto, kao i sa jednih međunarodnih letova na druge, trebaju znati da imaju najmanje 30 minuta.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Autobus – redovne autobuske linije saobraćaju sa stanice, ispred terminala, do centra grada (vreme putovanja: 25 minuta; cena karte: 2,70 €).

Taksi vozila su dostupna ispred područja za Dolaske koji mogu prevesti putnike do centra grada.  Vreme putovanja je 20 minuta, a cena putovanja: 30-35€.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Tri parkirališta za kratki boravak i glavna parkirališta dostupna su za upotrebu.  Nalaze se na pristojnoj pešačkoj udaljenosti od aerodroma, ispred i sa strane područja za Polazak i dvorane za Dolazak.

Za posetioce ograničene pokretljivosti preporučuju se parking mesta za kratki boravak na K1 i K2 nasuprot područijima za Polaske i Dolaske.

U ponudi su i 2 parking mesta na K2 sa stanicom za punjenje električnog automobila.

Veliko parkiralište, sa 1689 mesta, koje se nalazi sa strane zgrade terminala, predviđeno je za goste na čarter letovima i one kojima je potrebno dugoročno parkiranje.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

Bankovni šalter je otvoren od 09:00 – 12:00, a unutar terminala je dostupan i bankomat.

Duty Free radnje se nalaze u području za Polaske.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Aerodrom je potpuno dostupan za putnike sa invaliditetom i posebnim potrebama, sa posebnim liftovima, toaletima i rampama.

Parking za osobe sa invaliditetom

Namenjeno parkiranje sa invaliditetom dostupno je odmah nasuprot ulaza u terminal. Unutar terminala postoje posebni šalteri za one kojima je potrebna pomoć. Putnicima kojima je potrebna dodatna pomoć savetuje se da se jave svojoj avio kompaniji pre putovanja.

ikona naslovaMapa aerodroma

Linc mapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Jasna

Mali ali vrlo moderan i miran aerodrom.

5 godina ago

Review Plavi Dunav Linc.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *