Jedan od najvećih gradova Brazila, Belo Horizonte, smešten u podnožju planinskog venca Espinjaso, nalazi se na jugoistoku ove prostrane zemlje.

Obrazovni, kulturni i rudarski centar regije karakteriše izuzetan urbanistički plan projektovan od strane najznačajnijih južnoameričkih arhitekata. Njihova fascinantna zdanja se mogu sresti na svakom koraku.

Čine ga uređeni i prostrani parkovi, kao i široki bulevari ukrašeni drvoredima. Državne institucije i brojni muzeji čine ovu metropolu prvim ‘planiranim gradom’ najveće države kontinenta.

Beograd Belo Horizonte letovi avionom

Letovi iz Beograda za Belo Horizonte su najpovoljniji ukoliko se odlučite da kombinujte Air Serbia i Air France avio kompanije preko Pariza. Ove karte, kao i sve ostale možete rezervisati preko forme za pretragu na početku stranice.

BrazilDržava
Južna AmerikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Najznačajnja obeležja Belo Horizontea koja ne smete propustiti su:

  • Pampulja – Nalazi se 8km od centra Belo Horizontea. Čine je moderne vile i sjajno veštačko jezero.. Tu se nalazi izvrsna katedrala San Francisco de Assis, kao i stadion Atletiko Mineira, poznat kao Mineirao, najveći stadion u državi. U Pampulji se nalazi i Ekološki i Zoološki park.
  • Park Mangabejras (Parque das Mangabeiras) koji je toliko velik da ima sopstveni interni autobuski prevoz.
  • Trg Slobode u okviru komercijalne četvrti Savasi. Na njemu se nlazi stara Guvernerova Palata (Palata Slobode), prva zgrada završena u planiranom gradu.
  • Muzej umetnosti i zanatstva
  • Inhotim

ikona naslovaShopping

Šoping

Na glavnoj gradskoj pijaci, Mercado Central, koja je otvorena svakog dana, pored namirnica, egzotičnog voća i lokalnih jela, možete naći i specifične suvenire, umetnine ili karakteristične odevne predmete.

Garderobu poznatih modnih brendova i najbolje juvelirnice možete kupiti u kvartu Savassi, dok su u poslednje vreme sve popularniji tržni centri poput BH Shopping, Diamond Mall i Patio Savassi, gde vam se sve neophodno nudi na jednom mestu.

Hrana (restorani)

Hrana

Belo Horizonte je grad sa 12.000 barova i restorana koji su 24 sata otvoreni za goste.

Savezna država Minas Gerais je poznata po proizvodnji najboljih cachaças, koje predstavljaju osnovni sastojak za poznatu brazilsku kajpirinju.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre polaska u ‘planirani grad’ i rudarsku prestonicu Brazila, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama potražite na linku hoteli u Belo Horizonteu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

BRL

ikona language

Portugalski

ikona time-zone

GMT -3:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

CNF

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jana

U ovom dijelu svijeta je najbolji nocni zivot

5 godina ago

Review Belo Horizonte.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *