Krov Afrike, Kilimandžaro, najviša planina Crnog kontinenta, smešten na severoistoku Tanzanije uz samu granicu sa Kenijom, nalazi se u prostranoj niziji.

Masiv čiji se vrh Uhuru nalazi na visini od 5895m, prepoznatljiv po večitom snegu i sa koga se pruža spektakularan pogled na ravnice i savane, čine tri velika vulkana: Šira, Mavenzi i Kibo i dvadesetak manjih.

Jedan od najatraktivnijih i omiljenih nacionalnih parkova na planeti, zbog neverovatne raznolikosti biljnog i životiljskog sveta, endemskih vrsta i izuzetne lepote, nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.

Gde kupiti avio karte za Kilimandžaro?

Najpovoljnije avionske karte možete naći na našem sajtu. Popunite formu za pretragu na početku stranice i kliknite na dugme Pronađi letove.  Najbolje konekcije su preko Amsterdama i preporučujemo vam kombinovanje Air Serbia i KLM avio kompanija.

TanzanijaDržava
AfrikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ne propustite priliku da na Kilimandžaru doživite I obiđete:

  • Uspon na planinski vrh Uhuru (5895m)
  • Shira plato
  • Jezero Chala
  • Vodopade Kinukamori I Materu
  • Rezervat Ngorongoro

Tokom obilaska, putnici če se susresti sa 4 četiri različita klimatska pojasa. Prolazeći kroz tropsku kišnu šumu, utisak je da ste u Amazoniji.  Idući ka vrhu, vegetacija opada i prelazi se u stepu, a zatim u alpsko okruženje sa planinskim kamenom. Poslednjeg dana ćete ugledati čuvene snegove Kilimandžara.

Hrana (restorani)

Hrana

Hrana predstavlja mešavinu indijske, arapske, portugalske i afričke tradicije kuvanja, a sve to uz prisustvo mnošta začina. Muskatni oraščić, cimet, crna paprika i karanfilić upotrebljavaju se prilikom pripreme gastronomskih specijaliteta.

Jedno od najpoznatijih jela je jagnjetina sa Kilimandžara, kao i pržena tuna sa morskim algama. Ostala jela koja su zastupljena: pirinač sa različitim začinima, kukuruzna kaša, meso sa roštilja, marinirana govedina, morski specijaliteti.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko želite da osvojite vrh Afrike i doživite njegove lepote, smeštaj po najpristupačnijim cenama možete naći na linku hoteli na Kilimandžaru.

Smeštaj obuhvata hotele visoke kategorije, brojne rizorte kao i ostali smeštaj po povoljnim cenama.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

TZS

ikona language

Svahili

ikona time-zone

GMT +3:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip D)

ikona airport

JRO

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Andjelija Arbutina

Andjelija Arbutina

Grad ima prelepu prirodu, zen mod.. Iskustvo koje se pamti

5 godina ago

Review Kilimandžaro.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *