Kupite avio karte na liniji Beograd Ohrid i upoznajte drevni grad na obali istoimenog jezera. Smešten na krajnjem jugozapadu Makedonije, okružen je čudesnom prirodom i nacionalnim parkovima.

Ime je dobio po tome što se nalazi na krečnjačkom hridu, pa su ga tako nazvali o-hrid. Sedište arhiepiskopije u kojoj je nekada postojalo 365 crkava, po jedna za svaki dan u godini, danas je najznačajniji turistički centar u zemlji, jako popularan među turistima u čitavom regionu.

Ostaci brojnih palata, impozantni hramovi i manastiri koji svedoče o izuzetno bogatoj prošlosti, samo su deo ponude ove predivne stare metropole koja fascinira izgledom i svojom lepotom.

Zbog bogate kulture, mnoštva zanimljivosti i jeftine ponude, Ohrid je sve poželjnija destinacija većine.

Severna MakedonijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko rezervišete avio karte na relaciji Beograd Ohrid, obilazak neće biti potpun ukoliko ne posetite:

  • Samuilovu tvrđavu
  • Stari grad
  • Muzej na vodi
  • Manastrir Svetog Nauma
  • Plaže

Avio karte Beograd Ohrid – online rezervacija

Tokom sezone putujte do Ohrida kompanijom Air Serbia, a najjeftinije cene direktnih letova iz Beograda pronađite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

U Ohridu će se svakako dopasti ljubiteljima tradicionalnih proizvoda i ručno rađenih drvenih suvenira. Većina meštana ima svoje porodične radnje, tako ćete možda i čuti neku dobru priču dok budete trgovali.

Hrana (restorani)

Hrana

Povoljna klima i plodno zemljište Makedonije izrodilo je mnogo domaćih specijaliteta koje ne smete zaobići dok ste u Ohridu. Makedonska kuhinja se ne razlikuju mnogo od naše, ali svakako ćemo navesti koja su to jela kojima se naše komšije ponose: Ćevapi, Tavche Gravche (pasulj), Punjene paprike, Ajvar, Mekike, Pogača itd.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Kada poželite da odmor provedete na najlepšem balkanskom jezeru, veliki izbor smeštaja sa najpovoljnijim cenama se nalazi na linku hoteli u Ohridu.

ikona naslovaTransport

transport

Od Ohridskog aerodroma do centra grada možete uzeti taxi po ceni već od 8€. Ukoliko ste planirali da rentirate auto, to isto možete učiniti na aerodromu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

MKD

ikona language

Makedonski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

OHD

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Ohrid

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Budislav

Obavezno ga morate posetiti, topla preporuka

5 godina ago

Review Ohrid.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *