O aerodromu

Aerodrom Grac je međunarodni aerodrom u Austriji, koji je udaljen 9km južno od grada Graca. Drugi je najfrekventniji aerodrom u zemlji, nakon aerodroma u Beču. Poseduje 1 glavni terminal.

Osnovne informacije

ikona airport

GRZ

ikona money

EUR

ikona naslovaWiFi

Wifi

WiFi mreža na aerodromu je otvorena i samim tim besplatna za korišćenje (izabrati Freewave mrežu).

ikona naslovaCheck In

check-in

Generalno pravilo je da putnici trebaju biti na aerodromu najmanje 45 minuta pre putovanja za standardne letove, (za Turkish Airlines važi 60 minuta), dok za niskobudžetne letove, generalno pravilo je 2 sata.

Putnici se prilikom kupovine avio karte trebaju konsultovati sa avio kompanijom sa kojom putuju u pogledu kada trebaju biti tačno na aerodromu, i na koji način se mogu prijaviti na let.

Early check in

Na aerodromu postoji mogućnost i rane prijave na let za letove na nekim avio-kompanijama. Putnici se mogu prijaviti na let od 16h do 20h ako putuju sa kompanijama Austrian Airlines, Lufthansa and Swiss, za šta je potrebna avio karta i pasoš.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Oni putnici koji imaju presedanje na aerodromu, imaju najmanje 30 minuta potrebno vreme da se iskrcaju iz jednog i ukrcaju na drugi let.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Autobus – autobuska stanica se nalazi ispred putničkog terminala. Autobuske linije saobraćaju do glavnog gradskog trga u Gracu i železničke stanice. Cena iznosi 2.50€. Putovanje traje 20-ak minuta.

Voz – železnička stanica je udaljena 300m od terminala. Linija S5 saobraća od aerodroma do glavne centralne stanice Hauptbahnhof. Cena iznosi 2.50€.

Taksi vozila se nalaze ispred terminala, odmah pored područja za Dolaske.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Preko 2000 kratkoročnih i dugoročnih parking mesta je dostupno na aerodromu. Prvih 30 minuta parkiranja na kratkoročnim parking mestima je besplatno.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

Duty Free prodavnice su dostupne za putnike koji su van Evropske Unije.

Na aerodromu je na raspolaganju bankarska filijala, a osim toga i 2 bankomata – jedan direktno ispred banke na području za Dolaske i jedan pored supermarketa u području za Odlazak.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Aerodrom je dostupan za putnike sa invaliditetom i posebnim potrebama, sa prilagodljivim liftovima i toaletima. Namenjena parking mesta su dostupna odmah nasuprot ulaza na terminal. Putnicima se savetuje da se prethodno obrate svojoj avio-kompaniji ako im je potrebna posebna pomoć.

ikona naslovaMapa aerodroma

Grac mapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Marta

Ljubazno osoblje, brza usluga, mogućnost jasnog pogleda na avione i pistu sa svakog mesta na aerodromu

5 godina ago

Review Grac.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *