Najveći grad Banata, Temišvar, kroz koji protiče reka Begej, smešten na obodu Panonske nizije, nalazi se na krajnjem zapadu Rumunije.

Veliki trgovački i univerzitetski centar, sa snažnim uticajem na kulturni razvoj svih naroda u blizini, jedna je od najlepših metropola u regionu, poznata i po tome da je prva uvela električnu rasvetu u Evropi.

Raznolikost nacija i uticaj različitih vladara kroz istoriju, najbolje se ogleda kroz jedinstvenu arhitekturu i prelepa zdanja uz mnoštvo parkova po kojima je prestonica banatske ravnice prepoznatljiva.

Beograd Temišvar avio karte – online kupovina

Avionske karte od Beograda do Temišvara rezervišite na našem sajtu popunjavajući formu za pretragu letova na početku ove stranice. Najbolje cene i konkecije ima kompanija Lufthansa.

RumunijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Preporučujemo da pri boravku u Temišvaru obavezno posetite:

  • Trg Ujedinjenja
  • Trg Pobede
  • Muzej umetnosti
  • Park ruža
  • Operu

ikona naslovaShopping

Šoping

Gde god da se osvrnete u Temišvaru, naći ćete suvenire poput fino dekorisane keramike, farbanih drvenih jaja, vunene stvari,  ikone, rezbarije, radove na temu Drakule i mnoge druge.

Ako ste kao i većina čuli da je u Temišvaru dobar šoping, na ovim mestima možete potražiti neki dobar odevni predmet: Bega Shopping Center, Iulius Town, Shopping City i mnoge lokalne radnjice na koje ćete naići tokom šetnje.

Hrana (restorani)

Hrana

Na gastronomiju rumunske kuhinje je pored srpske kuhinje, uticala i nemačka, mađarska i turska. Jedno od najpoznatijih i najukusnijih rumunskih jela je tradicionalan desert sa sirom – poznat kao ‘alivenci’. Po čemu je Rumunija takođe poznata je i tkz. ‘tuica’ – rakija od šljive, kao i vino koje ima tradiciju dugu već tri milenijuma.

Neki od boljih restorana u kojima možete probati rumunske specijalitete su: Craft Rooftop, Casa cu Flori, Lloyd itd.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko odlučite da svoj odmor provedete u prestonici Banata, najveći izbor pristupačnog smeštaja potražite na linku hoteli u Temišvaru.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

RON

ikona language

Rumunski

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

TSR

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Temišvar

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cane

Prostran i velik grad, buka je ogromna

5 godina ago

Review Temišvar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *