Glavni i najveći grad španske pokrajine Andaluzije, Sevilja, kroz koji protiče Gvadalkivir, smešten je u plodnoj rečnoj dolini na jugu Pirinejskog poluostrva.

Luka koju je prema legendi osnovao Herkul, prepoznatljiva po koridi, čuvenoj operi i Don Žuanu, danas je veliki kulturni, obrazovni i ekonomski centar monarhije.

Bogato istorijsko nasleđe, ostaci rimske i mavarske arhitekture, barokna i moderna zdanja, samo su deo izuzetne turističke ponude jedne od najlepših metropola u Evropi.

Beograd Sevilja avio karte

Jeftine letove avionom iz Beograda za Sevilju rezervišite online preko forme za letove na početku stranice. Najbolje konekcije i cene ima kompanija Lufthansa sa međusletanjem u Minhenu, pa vam preporučujemo da pogledate i tu ponudu.

ŠpanijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Kada rezevišete avio karte i smeštaj i znate tačne datume kada ćete boraviti u Sevilji, preporuka je da odmah preko interneta kupite ulaznice za atrakcije koje želite posetiti. Predlažemo da boravak u Sevilji iskoristite i za obilazak:

  • Katedrale
  • Muzeja likovnih umetnosti
  • Španskog trga
  • Tvrđave Alcazar
  • Parka Marije Luise

ikona naslovaShopping

Šoping

Imajte na umu da Španci vole da odmore posle ručka, tako da najveći broj radnji najčešće ne rade u periodu od 14-17 h. Na internetu se može pronaći podatak da je najbolje to vreme provesti obilazeći turističke atrakcije jer one ne prave tu pauzu, a posle toga nastaviti obilazak grada.

Hrana (restorani)

Hrana

Grad je prepun starinskih mesta sa autentičnom atmosferom i dobrom hranom.Barovi, barovi i još barova!

Tapasi se ovde naplaćuju, ali su porcije baš izdašne. Pršuta, sir, riba i morski plodovi ili dobra svinjetina (carrillada, solomillo) su nešto što morate probati.

Kvart Arenal (Barrio Arenal) ima dobre restorane, a kvart Triana ima najbolje i najjeftinije barove i tamo uvek možete sresti lokalne ljude, čitave porodice koje provode popodneva zajedno u baru.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko želite da posetite dragulj Andaluzije i jedan od najlepših gradova Evrope, pristupačne cene smeštaja možete pronaći na linku hoteli u Sevilji.

ikona naslovaTransport

Transport

Po Sevilji možete pešačiti ili koristiti neku vrstu javnog prevoza – metro, tramvaj, autobus, taksi, kočije i sl.

Međugradski prevoz

Sevilja je od Madrida udaljena 530km, od Barselone 1000km, od Valensije 650km, a od Malage 200km. Kadiz, jedna od većih luka Španije, je udaljena 130km, a Giblartar 190km od Sevilje.

Za međugradski prevoz možete koristiti brzi voz (RENFE), ali je potrebno kupiti karte bar mesec ipo dana pre datuma putovanja. Druga opcija je autobus. Prevoznici su SOCIBUS. Bla-bla car može biti treća ukoliko ste raspoloženi da delite kola sa nepoznatim osobama.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Španski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

SVQ

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Sevilja

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Agnija

Pre ulaska u taksi proverite za svaki slucaj koliko ce vas kostati prevoz do krajnjeg cilja

5 godina ago

Review Sevilja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *