O aerodromu

Međunarodni aerodrom San Pablo Sevilja (Seville Airport) je šesti najfrekventniji aerodrom u Španiji. Glavna je polazna tačna pokrajine Andaluzija i okolnih regija. Povezan je sa 42 destinacije u Evropi i Severnoj Africi. Udaljen je 10 km od Sevilje.

Otvorite kratak video klip i pogledajte omiljene turističke atrakcije Sevilje.

Osnovne informacije

ikona airport

SVQ

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Saloni na aerodromu Sevilja

VIP Lounge – Sala Azahar – kontrolna oblast, drugi sprat, ispred gejta 3. Poseduje: klima uređaje, alkoholna i bezalkoholna pića, pristup putnicima sa invaliditetom, faks, informacioni monitor za letove, internet/WiFi, dnevnu štampu i magazine, telefonske govornice, TV.

ikona naslovaWiFi

wifi

Internet na aerodromu je dostupan i potpuno besplatan.

ikona naslovaCheck In

check-in

Savetuje se da putnici sa svojom avio kompanijom provere kada moraju biti na aerodromu da bi se prijavili na let, kao i da li mogu da se prijave preko interneta.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Ukoliko putnici imaju presedanje na aerodromu, najmanje potrebno vreme ukrcavanja sa jednog na drugi let je 30 minuta. Između lokalnih/međunarodnih, međunarodnih i međunarodnih/lokalnih letova najmanje potrebno vreme je 45 minuta.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Autobus

Linija EA saobraća od aerodroma do centra grada (Plaza de Armas). Prvi autobus polazi u 05:20h, a poslednji u 01:15h. U suprotnom pravcu autobusi prevoze putnike od 04:30h do 00:30h.

Taksi

Vozila se nalaze ispred terminala. Cena do centra Sevilje je fiksna, dok se za ostale gradove cena određuje po taksimetru. Dodatno se plaća veći prtljag i vožnja noćnom tarifom. Taksi udruženja koja imaju saradnju sa aerodromom: Euro Taxi i Radiotaxi.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking se nalazi blizu terminala. Postoje:

  • Kratkoročni parking – udaljen 2-3 minuta od terminala i najpraktičniji je za putnike koji ne ostaju duže od 6 dana u Sevilji
  • Dugoročni parking – udaljen je 6 minuta od terminala i preporučuje se putnicima koji ostaju duže; pokriven je i dobro obezbeđen
  • “Valet” parking – za putnike koji traže najveću sigurnost i privilegije; nalazi se odmah ispred odeljaka za polaske i dolaske

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Duty Free prodavnica se nalazi nakon sigurnosne kontrole, na nivou 1. Bankomati se nalaze u holu za ukrcavanje na prizemlju i unutar hale za polaske.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Aerodrom je pristupačan putnicima sa invaliditetom i posebnim potrebama. Unutar terminala nalaze se prilagođeni toaleti, rampe, pokretne stepenice, liftovi i parking mesta.

Ukoliko putnici žele specijalnu asistenciju, moraju unapred rezervisati tu uslugu, pri kupovini avio karte.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa-aerodroma-San-Pablo-Sevilja

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Ratko

Mali i jednostavan aerodrom, sa osnovnim sadržajima. Prijatno iskustvo

5 godina ago
marko

Dušica

Prelep aerodrom.

5 godina ago

Review San Pablo Sevilja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *