Drugi po veličini grad u Kraljevini Holandiji, Roterdam, smešten nedaleko od ušću reke Rajne u Severno more, nalazi se na zapadu ove ravničarske zemlje.

Metropola sa dugom i bogatom istorijom, danas predstavlja sedište industrije, brodogradnje i trgovine sa značajnim uticajem na kulturu i umetnost čitave regije.

Najveća je luka u Evropi, prepoznatljiva po modernoj i eksperimentalnoj arhitekturi. Sadrži veliki broj mostova, tunela, visokih zgrada, mostova i izložbenih centara kojima privlači jako puno turista iz svih delova sveta.

Gde da kupite Beograd Roterdam avio karte?

Ukoliko su vam potrebne Beograd Roterdam avio karte direktno leti Transavia, a rezervaciju za ovu ili neku drugu aviokompaniju možete napravite na našem sajtu popunjavajući formu za pretragu na početku stranice.

HolandijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Najznačajnija obeležja Roterdama koja preporučujemo da obiđete su:

  • Muzej Boymans-van Beuningen
  • Toranj Euromast
  • Četvrt Delshaven
  • Het park
  • Kraljevski zoološki vrt

ikona naslovaShopping

Šoping

Uživajte u kupovini tokom boravka u Roterdamu

 

Markethal je ogromna zgrada u obliku potkovice, namenjena za stanovanje sa mnogobrojnim poslovnim prostorijama. U prizemlju zgrade nalazi se stotinak prodavnica sa svežim voćem, povrćem, ribom, cvećem, vinarijama, pekarama.

Roterdam je prava destinacija za ljubitelje shoppinga. Radnje su otvorene do 21h sa raznovrsnim brendovima: H&M, Dior, Prada. Najpoznatiji je tržni centar je Koopgoot, a treba posetiti i tržni centar Bijenkorf, gde se može naći veliki izbor garderobe i aksesoara poznatih dizajnera.

Hrana (restorani)

Hrana

Restorana ima po celom gradu- kako onih sa pristupačnim cenama, tako i elitnih restorana sa italijanskom i japanskom hranom gde su cene visoke.

U restoranima i kafeima uz piće, Holanđani neizostavno konzumiraju kao meze, bitterballen – krokete od mesa. Holandski specijalitet koji možete kupiti i na ulici ili naručiti u restoranu, jeste – gehantbal, male lopte od mlevenog mesa. Poseban delikates su svakako haringeusoljena živa riba, koja se jede poput girica.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Kada poželite da upoznate najveću luku Evrope i grad ispod površine mora, veliki izbor smeštaja po pristupačnim cenama može se naći na linku hoteli u Roterdamu.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma
  • metro – najbrži sistem transporta sa 5 linija
  • tramvaj – povezanost unutar samog grada i brza vožnja od jednog do drugog grada. Idealan je za putovanje na kratkim udaljenostima po centru grada i do predgrađa
  • autobusi

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Holandski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

RTM

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Aleksandar

Svakog dana setali smo izmedju 15-20km. Na svakom koraku se nalazi nesto interesantno

5 godina ago

Review Roterdam.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *