Jedan od najvećih gradova Ujedinjenog Kraljevstva, Liverpul, smešten na širokom ušću reke Mersi u Irsko more, nalazi se na zapadnoj obali Engleske.

Najznačajnija luka monarhije, nekada trgovački i industrijski centar, danas je kulturno sedište ovog dela ostrva, nemerljivog uticaja na sportsku i muzičku scenu moderne Evrope.

Meropolu, za koju meštani tvrde da ima idealan položaj, krase brojni parkovi, spomenici i zdanja viktorijanske arhitekture, pa se po lepoti i popularnosti među turistima svrstava odmah iza Londona.

Beograd Liverpul rezervacija avio karte

Za Beograd unesite BEG, a za Liverpul LPL u formi za pretragu letova na početku ove stranice. Odaberite datume putovanja, broj putnika i kliknite na link Pretraži letove.

Biće vam izlistani svi raspoloživi letovi sortirani od najjeftinijeg. Najbolje je da iz Beograda letite Air Serbia do Londona, a nakon toga do Liverpula EasyJet avio kompanijom.

Velika BritanijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Nezaobilazni simboli pri poseti Liverpulu su:

  • Albert Dock
  • Pier Head
  • World Museum
  • Cathedral
  • Radio City Tower

ikona naslovaShopping

Šoping

Jedan od razlog azbog kojih ljudi posećuju Liverpul je svakako poznata grupa The Beatles, i mnogobrojni suveniri koji se mogu kupiti izrađeni na ovu temu. Fantastična stvar za uspomenu, za one sa specifičnim smislom za dekoraciju, jesu minijaturne kopije znakova sa puta (road signs) koje možete naći u svim suvenirnicama.

Neka poznata šopinga mesta koja svakako ne biste smeli zaobići su: Clayton Square shopping center, Liverpool Christmas Market, Lord Street, kao i Everton Two za ljubitelje fudbala.

Hrana (restorani)

Hrana

Hrana kao jedan od načina upoznavanja grada

Britanska hrana i nije basš svetski poznata i istaknuta. Svakako da imaju određena jela koja su drugačija i koja se ističu kao nešto što vredi probati. Ono što se svakako ističe među originalnim britanskim jelima je:

  • Britanski doručak
  • Lancashire hotspot
  • Black pudding
  • I naravno, pivo!

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre planiranog odlaska u najveću luku britanske imperije, veliki izbor smeštaja možete pogledati na linku hoteli u Liverpulu.

ikona naslovaTransport

transport

Od liverpulskog aerodroma do grada saobraćaju autobusi, taxi udruženja i vozovi. Procenjeno vreme putovanja je 40min. U zavisnosti od toga koji vid prevoznog sredstva preferirate cena je drugačija. Za sve informacije o redu vožnje, kao i cenama, možete se informisati na linku ovde.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

GBP

ikona language

Engleski

ikona time-zone

GMT

ikona plug

220 - 240 V
(Tip G)

ikona airport

LPL

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Liverpul

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Caka

onako, ne bih opet otisla

5 godina ago

Review Liverpul.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *