Treći po veličini indijski grad, Bangalor, smešten na Dekanskoj visoravni, nalazi se na jugu ove prostrane azijske zemlje, okružen brojnim manjim jezerima.

Ova metropola predstavlja jako značajan univerzitetski i istraživački centar u ovom delu sveta. Prepoznatljiva je i kao sedište mnogih vodećih kompanija na polju informatike i telekomunikacija.

Impresivna zdanja tradicionalne arhitekture i palate iz britanskog kolonijalnog perioda, veliki broj parkova i mnoštvo zelenila, privlače sve više znatiželjnih turista sa čitavog kontinenta.

Beograd Bangalor avio karte gde možete da kupite?

Jeftine letove avionom možete online rezervisati na našem sajtu. Konkecije sa jednim međuletanjem imaju Qatar Airways i Etihad Airways avio kompanije.

IndijaDržava
AzijaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Najistaknutija obeležja Bangalora i njegovi simboli su:

  • Palata Bangalor
  • Parlament
  • Muzej moderne umetnosti
  • Nacionalni park Bannerghatta
  • Zabavni park Wonderla

ikona naslovaShopping

Šoping

Bangalor obiluje prometnim ulicama koje vrve od šopingholičara, a imaju i zbog čega. Dobra i raznovrsna ponuda vas tera da razgledate i kupujete dok ne “padnete sa nogu”.

Commercial ulica je najposećnija ulica u kojoj se nalaze na stotine radnji u kojima se može naći od nakita, preko odeće, obuće, do sportske opreme i kućne dekorative.

Chickpet je druga po redu ulica poznata po prodaji svilenih ‘sarija’. Ova ulica ima istoriju dugu čak 400 godina. Takođe je poznata i po srebrnom i zlatnom nakitu koji se može naći pogotovo u prodavnici ‘Raja’.

Hrana (restorani)

Hrana

Gastronomija ove zemlje seže hiljadama godina unazad, a svojim začinima Indija je pokorila svet. Jela se uglavnom služe na specijalnom poslužaoniku na čijem centru stoji činija sa rižom, dok se oko nje nalaze činije sa ostalom hranom.

Među najpoznatijim jelima se ističu: khichuri, lebur bhat, sandesh, rasmalai, palak panir, kheer, dosa

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko se spremate da posetite ‘silicijumsku dolinu Indije’, povoljne cene i veliki izbor smeštaja pogledajte na linku hoteli u Bangaloru.

ikona naslovaTransport

Transport

Svoj taxi od aerodroma do grada možete rezervisati na vreme ovde.

Autobusi koji saobraćaju od aerodroma do grada su takođe poznati kao “Vayu Vajra”. U zavisnosti od relacije red vožnje i cena prevoza su drugačiji . O svim detaljima možete se informisati ovde.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

INR

ikona language

Hindi i Engleski

ikona time-zone

GMT +5:30

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

BLR

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Blaza

Kisa je padala svaki dan – bolje poci u avgustu

5 godina ago

Review Bangalor.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *